Ηλεία

Αμαλιάδα: Αναβάθμιση του ιστορικού και εμπορικού κέντρου…

Ακούστε το άρθρο

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΕ ΠΛΑΤΕΙΕΣ & ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 2 ΕΚΑΤ. 400.000 ΕΥΡΩ

Με στόχο την αναβάθμιση του ιστορικού και εμπορικού κέντρου Αμαλιάδας, συνεχίζονται τα έργα ανακατασκευής και ανακαίνισης σε πλατείες, δρόμους και αδιαμόρφωτες εκτάσεις στην πόλη.

Πρόκειται για ένα έργο συνολικού προϋπολογισμού 2 εκατ. 396.000 ευρώ και περιλαμβάνει παρεμβάσεις  στις πλατείες Δημοκρατίας,  Ηρώων,   Νίκου Καζαντζάκη, ενώ  θα υπάρξουν και παρεμβάσεις στον χώρο γύρω από τον παλαιό σιδηροδρομικό σταθμό έως τον Πολυχώρο Πολιτιστικών Εκδηλώσεων του δήμου Ήλιδας.

Σειρά έργων επίσης, θα πραγματοποιηθούν σε κεντρικούς δρόμους που αφορούν στην διαμόρφωση και διαπλάτυνση πεζοδρομίων, σε δενδροφυτεύσεις, στην αναβάθμιση του οδοφωτισμού και στην ανακατασκευή του οδοστρώματος, για τις οδούς Α. Πετραλιά, που αποτελεί συνέχεια της εισόδου της πόλης, Έλλης, Δημοκρατίας, 25ης Μαρτίου, Κολοκοτρώνη, Γ. Παπανδρέου, Φιλικής Εταιρείας, Ιπποκράτους, 3ης Μεραρχίας, Ιφίτου και Ν. Καζαντζάκη.

Στόχος είναι η αναβάθμιση  του Ιστορικού και Εμπορικού Κέντρου της Αμαλιάδας που παρέμενε  χωρίς αναπτυξιακό σχέδιο για μεγάλο χρονικό διάστημα, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα την αισθητική και λειτουργική του υποβάθμιση,  αλλάζοντας με αυτόν τον τρόπο  το  κέντρο της πόλης.

Οι εργασίες το τελευταίο διάστημα έχουν επικεντρωθεί στην πλατεία Δημοκρατίας και στην πλατεία Ηρώων. Τις προηγούμενες μέρες στην πλατεία Ηρώων ξεκίνησε η τσιμεντόστρωση γύρω από το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη. Στο σημείο παράλληλα εκτελούνται εργασίες και για την πεζοδρόμηση της οδού Δαλιάνη και γίνουν οι απαραίτητες διαμορφώσεις και παραδοθεί το έργο στο συγκεκριμένο σημείο αναμένεται να επαναλειτουργήσει η πιάτσα ταξί, που από τον περασμένο Φεβρουάριο έχει μεταφερθεί απέναντι στην πλατεία Αγ. Αθανασίου, που ήδη υπήρχε εκεί άλλη.

Όλη η επικαιρότητα