Ηλεία

Αμαλιάδα: Ανοίγει τις πύλες του το Χριστουγεννιάτικο Χωριό!

Ακούστε το άρθρο

Σε εορταστικούς ρυθμούς η Αμαλιάδα καλωσορίζει από σήμερα το 5ο ‘Αγάπης Δένδρον’ και το Χριστουγεννιάτικο Χωριό του δήμου Ήλιδας ανοίγει τις πύλες του για να υποδεχθεί μικρούς και μεγάλους.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος η ‘καρδιά’ των Χριστουγέννων θα χτυπά στην κεντρική πλατεία Αγίου Αθανασίου και το Χριστουγεννιάτικο Χωριό θα λειτουργήσει μέχρι και την Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου.

Με πολλές εκδηλώσεις

Την διοργάνωση έχουν ο δήμος Ήλιδας, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το Κοινωφελές Σωματείο ‘Πύρρων ο Ηλείος’, που έχει την γενική επιμέλεια του Χωριού, ενώ συμβάλλει και φέτος ο Εμπορικός Σύλλογος Ήλιδας.

Παράλληλα με την λειτουργία του Χριστουγεννιάτικου Χωριού σε καθημερινή βάση το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει παράλληλες εκδηλώσεις με πλούσιο πολιτιστικό πρόγραμμα και δράσεις για τα παιδιά, ενώ φέτος θα υλοποιηθούν εκδηλώσεις και στο νέο Πολυχώρο Πολιτισμού.

Τα σπιτάκια του Χριστουγεννιάτικου Χωριού θα είναι ανοιχτά από το πρωί έως και αργά το βράδυ, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, και σε καθημερινή βάση θα υπάρχουν κεράσματα με γλυκίσματα και πολλές δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους.

Στις 5:30 το απόγευμα η έναρξη

Η επίσημη έναρξη της λειτουργίας του Χωριού θα γίνει σήμερα στις 5:30 το απόγευμα και το ξωτικό του Χωριού θα υποδεχτεί τα παιδιά, ενώ στις 6 το απόγευμα θα γίνει το καλωσόρισμα από τον Δήμαρχο Ήλιδας Χρήστο Χριστοδουλόπουλο, με την συνοδεία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του δήμου, που θα παρουσιάσει Χριστουγεννιάτικες μελωδίες.

Στις 6:30 το απόγευμα το πρόγραμμα περιλαμβάνει χορευτική παράσταση  από το Γυμναστήριο – Κέντρο Σωματικής Ευεξίας «LIFETIME FITNESS» και στις 7 συναυλία από το συγκρότημα  «PASSE PARTOUT».  Στο Γλυκόσπιστο οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι του δήμου θα προσφέρουν κεράσματα.

Να σημειωθεί ότι ο δήμος Ήλιδας ευχαριστεί για την πολύτιμη συμμετοχή τους όλους τους πολιτιστικούς συλλόγους που συμμετέχουν στο «5ο Αγάπης Δένδρον», όπως και τους Συλλόγους Γονέων & Κηδεμόνων των Δημοτικών Σχολείων που συμμετέχουν και είναι το 3ο, το 5ο και το 6ο Δημοτικό Σχολείο Αμαλιάδας και το Δημοτικό Σχολείο Χαβαρίου. Την παρουσίαση των εκδηλώσεων καθ’ όλη τη διάρκεια λειτουργίας του χωριού αναλαμβάνει ο ραδιοφωνικός παραγωγός του Ραδιοφωνικού Σταθμού Αμαλιάδας «ΗΛΙΔΑ 91,1» Τάσος Κοροτζής.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2018

18.30: Μουσικό πρόγραμμα από το συγκρότημα του Συλλόγου Φίλων Παραδοσιακού Δημοτικού Τραγουδιού «Ο ΜΩΡΙΑΣ»

*Στο ΓΛΥΚΟΣΠΙΤΟ  –το απόγευμα– προσφέρουν κεράσματα oι Πολιτιστικοί Σύλλογοι Αυγείου «Ο ΦΥΛΕΑΣ» και Καλυβίων Ήλιδας «Η ΗΛΙΔΑ»

Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου

17.30:         Παράσταση Καραγκιόζη από τους Φώτη &  Χρήστο Πλέσσα

*Στο ΓΛΥΚΟΣΠΙΤΟ –το απόγευμα– γλυκά κεράσματα προσφέρει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Περιστερίου

Σάββατο 22 Δεκεμβρίου

18.00:         Ζωγραφική και κατασκευές για παιδιά από το «ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΙΟ» και την Αλίκη Τσιφτσοπούλου

18.00:  Εγκαίνια έκθεσης ζωγραφικής Κωνσταντίνας Φαρμάκη στην πινακοθήκη του Πολυχώρου Πολιτισμού Δήμου Ήλιδας, υπό τον τίτλο: «Ταξιδεύοντας τον ανθό της ψυχής μου». Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 6 Ιανουαρίου 2019.

20:00:  «Νότες Χριστουγέννων» στον Πολυχώρο Πολιτισμού Δήμου Ήλιδας, με την Χριστουγεννιάτικη Συναυλία του Δημοτικού Ωδείου Αμαλιάδας

*Στο ΓΛΥΚΟΣΠΙΤΟ –το απόγευμα– προσφέρουν κεράσματα οι Σύλλογοι: Αρχαίας Ήλιδας «Η ΑΡΧΑΙΑ ΗΛΙΔΑ» και ο Πολιτιστικός – Λαογραφικός Σύλλογος «ΕΛΙΣΣΑ»

Κυριακή 23 Δεκεμβρίου

17.30:         -Το ξωτικό του Χωριού και οι ξυλοπόδαροι «X΄ SALTIBAGOS» παίζουν και χορεύουν με τα παιδιά

-Ο Άγιος Βασίλης μοιράζει πολλά δώρα και παιχνίδια

Όλο το απόγευμα  στον Πολυχώρο Πολιτισμού Δήμου Ήλιδας η ζωγράφος Κωνσταντίνα Φαρμάκη καλεί μικρούς και μεγάλους να φτιάξουν γούρια και δώρα

*Στο ΓΛΥΚΟΣΠΙΤΟ προσφέρουν κεράσματα:  -Το πρωί ο Πολιτιστικός – Λαογραφικός Σύλλογος Χαβαρίου «Ο ΔΙΟΝΥΣΟΣ»-Το απόγευμα οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι Ανάληψης – Ζερό και Δαφνιώτισσας

Δευτέρα  24 Δεκεμβρίου

12.00:  Ζωγραφική για τα παιδιά με τον εικαστικό Κρίστο Χάσα

18.30:  Μαγική παράσταση από τον διεθνούς φήμης μάγο Oscar

*Στο ΓΛΥΚΟΣΠΙΤΟ προσφέρουν κεράσματα:  -Το πρωί ο Σύλλογος Γυναικών Χαβαρίου -Το απόγευμα ο Λαογραφικός Πολιτιστικός Σύλλογος Αμαλιάδας «ΟΙ ΡΙΖΕΣ»

Τρίτη 25 Δεκεμβρίου – Χριστούγεννα

*Στο ΓΛΥΚΟΣΠΙΤΟ προσφέρει κεράσματα ο Αναπτυξιακός Σύλλογος Γυναικών Σαβαλίων «Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ»

Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου

17.30:  Παράσταση Καραγκιόζη από τους Φώτη &  Χρήστο Πλέσσα

20.00: Συναυλία στον Πολυχώρο Πολιτισμού Δήμου Ήλιδας, υπό τον τίτλο «PIANO: MODE OF THE SOUL» – Ο πιανίστας Χρήστος Τσατσαμπάς κάνει ένα ονειρεμένο μουσικό ταξίδι.

*Στο ΓΛΥΚΟΣΠΙΤΟ προσφέρουν κεράσματα: -Το πρωί ο Εκπολιτιστικός και Φυσιολατρικός Σύλλογος Αγ. Ιωάννη Αμαλιάδας «Η ΑΣΤΡΙΝΙΑ» -Το απόγευμα ο Σύλλογος Αλληλεγγύης και Προσφοράς «Η ΑΓΑΠΗ»

Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου

18.30:         Έντεχνο πρόγραμμα με το μουσικό συγκρότημα των: Σοφίας Δούλου, Πάνου Κλάδη και Παναγιώτη Στούπα

*Στο ΓΛΥΚΟΣΠΙΤΟ προσφέρουν κεράσματα ο Πεζοπορικός Όμιλος Αμαλιάδας και το Κοινωφελές Σωματείο «ΠΥΡΡΩΝ ο Ηλείος»

Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου

18.30:         Λαϊκό μουσικό πρόγραμμα με την ορχήστρα «AXION» του Σάκη Ζαφειρόπουλου

*Στο ΓΛΥΚΟΣΠΙΤΟ προσφέρει κεράσματα ο Εκπολιτιστικός και Φυσιολατρικός Σύλλογος Αγ. Ιωάννη Αμαλιάδας «Η ΑΣΤΡΙΝΙΑ»

Όλη η επικαιρότητα