Ηλεία

Αμαλιάδα: Άνοιξε τις πύλες του το 2ο Φεστιβάλ «Κερνάμε Ελλάδα»

egenia-3.jpg
Ακούστε το άρθρο

Στην Αμαλιάδα, στο κλειστό γυμναστήριο της πόλης, χτυπά από την Παρασκευή η «καρδιά» της Ηλείας, καθώς άνοιξε τις πύλες του το 2ο Φεστιβάλ γαστρονομίας «Κερνάμε Ελλάδα», που στοχεύει στην ανάδειξη των τοπικών προϊόντων.

Η μεγάλη γιορτή ξεκίνησε επίσημα το απόγευμα της Παρασκευής, ωστόσο από το μεσημέρι και πριν ανοίξει τις πύλες του Φεστιβάλ και ενώ οι εκθέτες τακτοποιούσαν τις τελευταίες λεπτομέρειες, αρκετοί ήταν αυτοί που έφθαναν στο χώρο προκειμένου να επισκεφθούν την έκθεση.

Φέτος, ο χώρος όπου έχουν τοποθετηθεί τα περίπτερα έχει διαμορφωθεί εντελώς διαφορετικά και παρά το γεγονός ότι οι συμμετοχές είναι περισσότερες, υπάρχει περισσότερη άνεση για να μπορούν οι επισκέπτες να απολαμβάνουν τη βόλτα τους, να βλέπουν από κοντά τα προϊόντα, να δοκιμάζουν και παράλληλα να κάνουν τις αγορές τους.

Μοναδική εκδήλωση

Το Φεστιβάλ που ξεκίνησε την Παρασκευή είναι τριήμερο και θα διαρκέσει μέχρι το βράδυ της Κυριακής και φιλοδοξεί να προσελκύσει τους Ηλείους και όχι μόνο, σε μια μοναδική εκδήλωση που στόχο έχει να προβάλει τις γεύσεις, τα τοπικά προϊόντα και την επιχειρηματικότητα.

«Θεωρούμε ότι έχουμε κάνει το ανθρωπίνως δυνατό, έχουμε μεγαλύτερη ποικιλία και είμαστε αισιόδοξοι για την επιτυχία του Φεστιβάλ. Είναι συγκινητικά τα μηνύματα που έχουμε από τους όμορους νομούς, που μας επιβραβεύουν για την προσπάθεια και ευχαριστώ όσους συμμετέχουν, ενώ θέλω να καλέσω όλο το λαό της Ηλείας, να επισκεφθεί το Φεστιβάλ» ανέφερε ο πρόεδρος του εξαγωγικού τμήματος του Επιμελητηρίου κ. Αντώνης Παρασκευόπουλος.

Το 2ο Φεστιβάλ «Κερνάμε Ελλάδα» διοργανώνεται από το δήμο Ήλιδας και το Επιμελητήριο Ηλείας και εκτός από την παρουσίαση τοπικών προϊόντων, θα είναι παρόντες 50 σεφ από την Πάτρα και σεφ από την Αμαλιάδα και την Ηλεία, οι οποίοι μέσα από τις δημιουργίες τους θα αναδείξουν μοναδικές γεύσεις με «πρωταγωνιστή» τα τοπικά προϊόντα.

«Φέτος υπάρχει μεγάλη ανάπτυξη και βλέπω ότι η γη της Ηλείας είναι πολύ πλούσια σε πολλά προϊόντα, από τα οποία τα περισσότερα είναι για εξαγωγή και θα δούμε και καινούργιες παρασκευές. Αν δεν αγαπήσουμε το προϊόν μας και τον τόπο μας, δεν θα μπορέσουμε να αγαπήσουμε τίποτα. Αυτό πρέπει να το περάσουμε προς τα έξω, πρέπει να δώσουμε το δικό μας προϊόν προς τα έξω» επεσήμανε στην εφημερίδα «Πατρίς» ο executive σεφ κ. Παναγιώτης Κοκκάλας.

Σήμερα Σάββατο η έκθεση θα λειτουργήσει από τις 10 το πρωί έως τις 10 το βράδυ και για τις 5 το απόγευμα έχει προγραμματιστεί η παρουσίαση του ηλεκτρονικού καλαθιού προϊόντων Δυτικής Ελλάδας  από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κ. Απόστολο Κατσιφάρα.

Την Κυριακή, η έκθεση θα λειτουργήσει από τις 10 το πρωί έως τις 10 το βράδυ, που θα κατεβάσει αυλαία, και για τις 10 το πρωί έχει προγραμματιστεί να παρουσιαστεί το «Παιδικό Ελληνικό προϊόν», σε συνεργασία με το καφέ «Ποδήλατο», και καλούνται όλοι οι γονείς με τα παιδιά τους, να λάβουν μέρος και να εντρυφήσουν στην υγιεινή διατροφή για τα παιδιά.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της έκθεσης θα παρουσιάζεται και το ηλεκτρονικό καλάθι προϊόντων της Ηλείας από το Επιμελητήριο.

Μαρία Καραμπάτση

(karabatsimaro@yahoo.gr)

Όλη η επικαιρότητα