Ηλεία

Αμαλιάδα: Απολογούνται αύριο τα δυο αδέλφια για τους εμπρησμούς

Ακούστε το άρθρο

Απολογούνται αύριο Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου στον Ανακριτή Αμαλιάδας τα δύο αδέλφια από το Γεράκι, τα οποία κατηγορούνται για τους εμπρησμούς στην περιοχή του Γερακίου Αμαλιάδας.

Απολογούνται αύριο Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου στον Ανακριτή Αμαλιάδας τα δύο αδέλφια από το Γεράκι, τα οποία κατηγορούνται για τους εμπρησμούς στην περιοχή του Γερακίου Αμαλιάδας.

Η σύλληψη του 31χρονου Κ.Χ. και του 29χρονου αδελφού του Κ.Η.  έγινε προχθές από το Κλιμάκιο Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Κ.Α.Ε.Ε.) Δυτικής Ελλάδας και το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αμαλιάδας και χθες το μεσημέρι και  οι δύο οδηγήθηκαν στην Εισαγγελέα Αμαλιάδας η οποία τους άσκησε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος  για εμπρησμό από πρόθεση και τους παρέπεμψε στον Ανακριτή. Τα δύο αδέλφια ζήτησαν και έλαβαν 48ωρη προθεσμία και θα απολογηθούν στον Ανακριτή το πρωί της Πέμπτης, οπότε και θα αποφασιστεί η προσωρινή τους κράτηση ή θα αφεθούν ελεύθεροι.

Το χρονικό 

Ο 31χρονος και ο 29χρονος κατηγορούνται για την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι της περασμένης Κυριακής 3 Σεπτεμβρίου στη θέση ‘Βρεστά- Τσαπαρέϊκα’.

Εξαρχής ήταν ξεκάθαρο ότι η πυρκαγιά οφειλόταν σε εμπρησμό και οι πυροσβέστες ρίχτηκαν στην μάχη με τις φλόγες για να την σβήσουν και να αποφύγουν επέκτασή της. Κάτι που έκαναν με επιτυχία, αφού κατάφεραν να την θέσουν γρήγορα υπό έλεγχο, αφού προηγουμένως έκαψε 100 τμ. αείφυλλα πλατύφυλλά και μικρά πεύκα και ουσιαστικά τέθηκε πολύ γρήγορα υπό έλεγχο από τις πυροσβεστικές δυνάμεις και έσβησε ολοσχερώς. Κάτι που δεν άρεσε στους εμπρηστές με αποτέλεσμα ο 29χρονος να επιχειρήσει να ολοκληρώσει το έργο που ξεκίνησε ο 31χρονος, για να κατακάψει την περιοχή. Όταν ο 29χρονος αντιλήφθηκε ότι η φωτιά που είχε βάλει ο 31χρονος αδελφός του τέθηκε υπό έλεγχο και ουσιαστικά έσβησε, επέστρεψε σε κοντινό σημείο και με αναπτήρα επεχείρησε να βάλει εκ νέου φωτιά. Ωστόσο, έγινε αντιληπτός από πυροσβέστη που βρισκόταν στο σημείο και συνελήφθη επ’ αυτοφώρω και εν συνεχεία συνελήφθη και ο αδελφός του και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία.

Εκτός από την πυρκαγιά της περασμένης Κυριακής οι ανακριτικές αρχές του Πυροσβεστικού Σώματος εξετάζουν όλα τα στοιχεία, προκειμένου να διακριβωθεί εάν τα δύο αδέλφια είχαν εμπλοκή στις πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν στις 14 και 15 Αυγούστου και στην πυρκαγιά στις 28 Αυγούστου. Ερευνώνται προσεκτικά όλα τα στοιχεία και οτιδήποτε προκύψει θα συμπεριληφθεί στην δικογραφία.

Να σημειωθεί πάντως ότι ο 31χρονος έχει ‘παρελθόν’ σε υποθέσεις εμπρησμών, καθώς είχε συλληφθεί και το 2004, σε ηλικία 17 ετών τότε, για εμπρησμό.

Για την συγκεκριμένη υπόθεση δικάστηκε και είχε αφεθεί ελεύθερος με αναστολή, μέχρι προχθές που συνελήφθη εκ νέου.

Όλη η επικαιρότητα