Ηλεία

Αμαλιάδα: Απομονωμένοι μέσα στην ίδια τους την πόλη!

Ακούστε το άρθρο

Απομονωμένες, αν και σε κοντινή απόσταση από το κέντρο της Αμαλιάδας, ζουν επτά οικογένειες αφού η μη κατασκευή ενός δρόμους μόλις διακοσίων μέτρων αναγκάζει τους κατοίκους να μένουν στα σπίτια τους κάθε φορά που είναι κακές οι καιρικές συνθήκες.

Το πρόβλημα εντοπίζεται σε πάροδο της οδού Αντωνίου Πετραλιά, πέριξ του συνοικισμού Τραγάνι, και οι κάτοικοι που ζουν εκεί αισθάνονται όμηροι ενός δρόμου, αφού η καθημερινότητά τους εξαρτάται αποκλειστικά από την κατάσταση του δρόμου.

Ο συγκεκριμένος δρόμος είναι η μοναδική πρόσβαση για τις κατοικίες και ουσιαστικά πρόκειται για μία απόσταση περίπου διακοσίων μέτρων από την οδό Αντωνίου Πετραλιά μέχρι τις κατοικίες, καθώς μετά είναι αδιέξοδο.

Αδιάβατος όταν βρέχει

Πρόκειται για δρόμο με χώμα και κάθε φορά που βρέχει μετατρέπεται σε μία μεγάλη λίμνη. Τα νερά συσσωρεύονται στον δρόμο και το χώμα γίνεται λάσπη, με αποτέλεσμα να είναι δύσκολη η πρόσβαση με τα αυτοκίνητα. Για τους πεζούς βέβαια ούτε λόγος, αφού όπως καταγγέλλουν δεν μπορούν να ξεμυτίσουν από τα σπίτια τους. Όπως καταγγέλλουν, ούτε στο κοντινό super-market δεν μπορούν να πάνε, γιατί ο δρόμος γίνεται αδιάβατος.

Και το ‘κερασάκι’ στην τούρτα έρχεται να συμπληρωθεί και με τον μεγάλο πλάτανο που βρίσκεται, σχεδόν στη μέση του δρόμου!

Οι κάτοικοι επισημαίνουν ότι σε περίπτωση που προκύψει κάποιο συμβάν είναι αδύνατη η πρόσβαση πυροσβεστικού οχήματος και ασθενοφόρου και αισθάνονται ξεχασμένοι από όλους.

Αν και έχουν απευθυνθεί κατ’ επανάληψη στον δήμο δεν έχουν βρει ανταπόκριση και κάνουν έκκληση να γίνει μία στοιχειώδης παρέμβαση στον δρόμο για να μπορούν και αυτοί να αισθάνονται ίσοι πολίτες με τους υπόλοιπους, βελτιώνοντας την καθημερινότητά τους.

Μαίρη Λούντζη

« Έχουμε πολύ μεγάλο πρόβλημα με τον δρόμο και όταν βρέχει είμαστε αποκλεισμένοι μέσα στα σπίτια, δεν μπορούμε να βγούμε ούτε για το σχολείο τα παιδιά, ούτε για ψώνια, τίποτα. Τρέχουμε στο δήμο, τρέχουμε παντού και δεν έχει γίνει τίποτα. Και τα αυτοκίνητα μετακινούνται με δυσκολία, γιατί λιμνάζουν τα νερά. Να ρίξουν κάτι, έστω τσιμέντο για να μπορούμε και εμείς να μετακινηθούμε, να βγούμε από τα σπίτια μας. Είμαστε πολύ κοντά στην Αμαλιάδα και είμαστε αποκλεισμένοι κάθε φορά που έχει κακοκαιρία».

Ανδριάνα Τζαβάρα

«Δεν μπορεί να περάσει τίποτα. Παθαίνω ζημιές στο σπίτι και πρέπει να έρθει ένας μάστορας και δεν μπορεί να περάσει κανείς. Πέθαινε η μητέρα μου, μπήκε το ασθενοφόρο να την μεταφέρει και έσπασε το ασθενοφόρο. Αν πιάσει μια φωτιά δεν μπορεί να μπει πυροσβεστικό. Ούτε τον δρόμο φτιάχνουν, ούτε τον πλάτανο κόβουν και εμείς είμαστε δίπλα στην Αμαλιάδα και είμαστε τελείως απομονωμένοι. Νύχτα εδώ δεν μπαίνεις ούτε με αυτοκίνητο. Δεν ξέρουμε που να απευθυνθούμε επιτέλους».

Χρήστος Λούντζης

«Μένω μόνιμα στην περιοχή και η κατάσταση του δρόμου είναι απαράδεκτη. Κάθε φορά που βρέχει ο δρόμος γίνεται ποτάμι και δεν μπορείς να περάσεις ούτε με τα πόδια, ούτε με τα αυτοκίνητα. Δεν μπορούμε να μετακινηθούμε, είμαστε αποκλεισμένοι. Έχουμε απευθυνθεί στον δήμο αλλά δεν υπάρχει καμία ανταπόκριση. Αν πάθει κάποιος κάτι, δεν θα μπορεί ούτε ασθενοφόρο να περάσει και να φθάσει στον ασθενή».

Γιώργος Τζιόλας

«Έχω έρθει από την Αθήνα και κατοικώ μόνιμα στην Αμαλιάδα, έχω γίνει και δημότης Αμαλιάδας , αλλά δυστυχώς εδώ τα προβλήματα δεν λύνονται. Μένουμε κοντά στο κέντρο της πόλης και έχουμε τεράστιο πρόβλημα με τον δρόμο. Δεν μπορούμε να πάμε στην εκκλησία, να πάνε τα παιδιά στο σχολείο και μιλάμε για 200 μέτρα δρόμο. Δεν μπορούμε να κυκλοφορήσουμε, ειδικά τον χειμώνα που έχει κακοκαιρίες. Προχθές έπεσε το δένδρο με την κακοκαιρία και έκλεισε ο δρόμος. Αν κυκλοφορούσε κάποιο παιδί θα το καταπλάκωνε. Πλήρης αδιαφορία, όχι μόνο από τον δήμο αλλά και από κάποιους με ιδιοκτησίες, γιατί έχουν φυτέψει δένδρα στο σύνορο και τα κλαδιά τους κλείνουν τον δρόμο. Όλα αυτά συντελούν να μην μπορούν να πάμε στα σπίτια μας. Να ρίξουν ένα τσιμέντο, να ρίξουν κάτι να μπορούμε να έχουμε πρόσβαση στα σπίτια μας. Έχουμε απευθυνθεί στον δήμο, έχουμε κάνει αίτηση, συνάντησα και τον Δήμαρχο αλλά δυστυχώς το πρόβλημα δεν λύνεται και δεν αναλαμβάνει κανείς ευθύνη. Εδώ μένουμε επτά οικογένειες και αυτός ο δρόμος είναι η μοναδική πρόσβαση. Υπάρχει και ο πλάτανος στην μέση και σε περίπτωση που πιάσει κάποια φωτιά το Πυροσβεστικό δεν θα μπορεί να περάσει, ούτε ένα ασθενοφόρο δεν μπορεί να περάσει μέσα. Πρέπει να ληφθεί μία απόφαση και να γίνει κάτι».

 

Όλη η επικαιρότητα