Ηλεία

Αμαλιάδα: Διεκόπη εκ νέου η δίκη της «μαύρης χήρας»

xira-2.jpg
Ακούστε το άρθρο

Στη μέση έμεινε η απολογία της 52χρονης Ε.Ζ., επονομαζόμενης και «μαύρης χήρας», καθώς το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αμαλιάδας διέκοψε χθες, ύστερα από πολύωρη ακροαματική διαδικασία, και θα συνεχίσει την εκδίκαση της υπόθεσης την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου.

Η 52χρονη από την Αλβανία κατηγορείται για τη δολοφονία του 42χρονου επιχειρηματία από τη Ζάκυνθο Τάσου Τσαγκαρόπουλου, τον οποίο στη συνέχεια φέρεται να «τσιμέντωσε» κάτω από την μπανιέρα πολυτελούς μεζονέτας στο Διακοπτό.

Η εκδίκαση της υπόθεσης ξεκίνησε κανονικά χθες το πρωί, σε συνέχεια της διακοπής που είχε κάνει στις 17 Ιανουαρίου, ωστόσο δεν κατέστη εφικτό να ολοκληρωθεί η εκδίκαση της υπόθεσης και λίγο πριν από τις 8 το βράδυ έγινε διακοπή για να συνεχιστεί στις 14 Φεβρουαρίου. Ουσιαστικά πρόκειται για την τρίτη διακοπή που γίνεται και αναμένεται στις 14 Φεβρουαρίου να εκδοθεί απόφαση.

Μάρτυρες υπεράσπισης

Χθες κατέθεσαν πέντε μάρτυρες υπεράσπισης που είχαν προταθεί από την πλευρά του συγκατηγορούμενου της 52χρονου, του υπηκόου Αλβανίας, ο οποίος σύμφωνα με το κατηγορητήριο είχε συνδράμει στην υπόθεση δολοφονίας του 42χρονου επιχειρηματία.

Τον κατηγορούμενο Ν.Κ. είχε εμπλέξει στην υπόθεση η ίδια η 52χρονη, όταν αποκαλύφθηκε η πράξη, ωστόσο κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας δεν έχει προκύψει κάποιο στοιχείο εναντίον του, αφού ούτε οι μάρτυρες κατηγορίας κατέθεσαν κάτι σε βάρος του.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης του υπηκόου από την Αλβανία κ.κ. Αναστάσιος Δάφνης, Ευάγγελος Γαλέτζας και Μάκης Παπαγιαννόπουλος, κατέθεσαν χθες στο Δικαστήριο έγγραφα από καταδικαστικές αποφάσεις σε βάρος της 52χρονης, όταν ζούσε στην Αλβανία. Από την πλευρά της υπεράσπισης της κατηγορουμένης πάντως, ο δικηγόρος της κ. Βασίλης Ταουξής αμφισβήτησε την νομιμότητά τους και ζήτησε να μην ληφθούν υπόψη από το Δικαστήριο.

Διέκοψε στην απολογία

Το απόγευμα ξεκίνησε η απολογία της 52χρονης, ωστόσο δεν ολοκληρώθηκε και θα συνεχιστεί στις 14 Φεβρουαρίου. Την ίδια ημέρα θα απολογηθεί και ο συγκατηγορούμενός της, θα προτείνει η Εισαγγελέας, θα αγορεύσουν οι δικηγόροι και αναμένεται η έκδοση της απόφασης.

Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση με την 52χρονη είχε προκαλέσει σοκ στο Πανελλήνιο, όταν αποκαλύφθηκε η πράξη της τον Ιούνιο του 2010.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η 52χρονη έριξε αρχικά ηρεμιστικό στην πορτοκαλάδα του θύματος και στη συνέχεια ο σύντροφός της τον χτύπησε τρεις ή τέσσερις φορές με σφυρί στο κεφάλι και αμέσως μετά η 52χρονη τον μαχαίρωσε κατ’ επανάληψη στο λαιμό.

Η 52χρονη και ο σύντροφός της, με τη βοήθεια του συγκατηγορούμενού της από την Αλβανία, έθαψαν στη συνέχεια τον άτυχο 42χρονο κάτω από την μπανιέρα, την οποία και έχτισαν για να μην αφήσουν ίχνη.

Μαρία Καραμπάτση

(karabatsimaro@yahoo.gr)

Όλη η επικαιρότητα