Χωρίς κατηγορία

Aμαλιάδα: Δηλητηριασμένα αδέσποτα σκυλιά από φόλες στην περιοχή της Κουρούτας

dilitiriasmena_adespota_skylia_apo_foles_stin_periohi_tis_koyroytas.jpg

Θανάτωση αδέσποτων σκύλων από φόλες καταγγέλουν οι φιλόζωοι Αμαλιάδας (δείτε περισσότερα)…

Για το συγκεκριμένο γεγονός ο Δήμος Ήλιδας εξέδωσε Δελτίο Τύπου που αναφέρει τα παρακάτω:Δυστυχώς το έγκλημα με τις δολοφονίες των αδέσποτων ζώων δεν έχει όρια! Το περασμένο Σάββατο βρέθηκαν δηλητηριασμένα αδέσποτα σκυλιά στην περιοχή της Κουρούτας.

Ο Δήμος Ήλιδας καταδικάζει απερίφραστα ανάλογες ενέργειες, που δεν διαφέρουν σε τίποτα από την κοινή δολοφονία. 

Θεωρούμε ότι το θέμα σχετίζεται και με την ασφάλεια των κατοίκων και των περιουσιών τους. Στο πλαίσιο αυτό, σας καλούμε να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή στους χώρους που κυκλοφορούν τα κατοικίδιά σας, καθώς αδίστακτοι συμπολίτες μας τοποθετούν «φόλες» ανεξέλεγκτα.

Ο προσδιορισμός των δραστών που εγκληματούν κατά των ζώων απαιτεί συλλογική προσπάθεια από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, (Δήμος, φιλοζωικά σωματεία, αστυνομία, ενεργοί πολίτες) με στόχο την ευαισθητοποίηση, την υπόδειξη και καταγγελία των δραστών. 

Η προσπάθεια του Δήμου μας προς την κατεύθυνση αυτή είναι συνεχής και επίμονη. Υπενθυμίζουμε ότι, τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς (σκύλοι & γάτες) προστατεύονται από τον Νόμο (ΦΕΚ.15/2-2-12)και οι δράστες κακοποίησής τους (δηλητηριάσεις, κ.λ.π.) τιμωρούνται με μη εξαγοράσιμη ποινή φυλάκισης και χρηματική ποινή (άρθρο 17).

Οι «φόλες» σκοτώνουν τα ζώα, την ηθική μας, την αξιοπρέπειά μας, τον πολιτισμό μας, την ίδια μας τη ζωή και κάθε συναίσθημα που την ορίζει.

Ο ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ

Όλη η επικαιρότητα