Ηλεία

Η Αμαλιάδα έχασε έναν δικό της άνθρωπο – Έφυγε από τη ζωή ο Γιώργος Πολλάτος

Ακούστε το άρθρο

Σε μια από τις πιο παγωμένες ημέρες του χειμώνα η Αμαλιάδα έμελλε να ‘παγώσει’ την Τρίτη και για έναν επιπλέον λόγο, στο άκουσμα του απροσδόκητου θανάτου του Γιώργου Πολλάτου, ενός δικού της ανθρώπου με μεγάλη διαδρομή στο κοινωνικό γίγνεσθαι του τόπου.

Ο Γιώργος Πολλάτος, που ήταν τοπογράφος και είχε συνταξιοδοτηθεί τα τελευταία χρόνια, έφυγε ξαφνικά το πρωί της Τρίτης σε ηλικία 73 ετών, βυθίζοντας στο πένθος την οικογένειά του, τους φίλους, τους γνωστούς, αλλά ακόμη και αυτούς που τον γνώριζαν ελάχιστα αλλά είχαν έναν καλό λόγο να πουν, αφού τους είχε κερδίσει με την παρουσία και τον χαρακτήρα του.

Κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί αυτό που θα συνέβαινε, αφού ο Γιώργος Πολλάτος ήταν μια χαρά παρά το γεγονός ότι κατά το παρελθόν είχε αντιμετωπίσει προβλήματα με την καρδιά του.

Γύρω στις 10 το πρωί πήγε στο κέντρο της πόλης και επισκέφθηκε φίλο του μηχανικό για ένα επαγγελματικό ζήτημα. Ωστόσο, ενόσω βρισκόταν στο γραφείο άρχισε να μην αισθάνεται καλά και τηλεφώνησε στον γιο του Σταύρο λέγοντάς του ότι ένιωθε αδιαθεσία και ότι δεν τον κρατούσαν τα πόδια του. Ο γιος του έσπευσε να τον παραλάβει για να τον μεταφέρει στο Νοσοκομείο, ωστόσο στην είσοδο της πολυκατοικίας του γραφείου ο 73χρονος κατέρρευσε. Μέχρι να μεταφερθεί από τον γιο του στο Νοσοκομείο είχε αφήσει την τελευταία του πνοή, πιθανόν προδομένος από την καρδιά του.

Ο Γιώργος Πολλάτος ήταν γέννημα- θρέμμα Αμαλιαδίτης, αγαπούσε την πόλη του και είχε ενεργή συμμετοχή στα κοινά. Άλλωστε στο παρελθόν είχε διατελέσει δημοτικός σύμβουλος Αμαλιάδας, ενώ υπήρξε επί σειρά ετών διαιτητής, μέλος του Συνδέσμου διαιτητών Ηλείας και ο Σ.Ε.Δ.Α.Ε.Π. τον είχε αναδείξει και τον είχε βραβεύσει ως πρώτο διαιτητή αγώνων εθνικής ερασιτεχνικής κατηγορίας περιόδου 1984-1985.

Ήταν άνθρωπος χαμηλών τόνων, διακρινόταν για το ήθος και την σεμνότητά του, αξιοπρεπής, δεν προκαλούσε ποτέ, τον χαρακτήριζε η σεμνότητα και οι τρόποι του. Ήταν ένας πραγματικός Κύριος, ο οποίος σε όλη του την διαδρομή είχε κερδίσει φίλους.

Οικογενειάρχης, ήταν με την σύζυγό του Γαρυφαλλιά από τότε που εκείνη ήταν 15 ετών και δημιούργησαν μία όμορφη οικογένεια. Απέκτησαν τρία παιδιά, τον Σταύρο, την Μαρίνα και τον Διονύση και έξι εγγόνια.

Η κηδεία του θα τελεστεί στις 3 το μεσημέρι της Τετάρτης από τον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στην Αμαλιάδα.

Η εφημερίδα ‘Πατρίς’ και το Patrisnews εκφράζουν τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Όλη η επικαιρότητα