Ηλεία

Αμαλιάδα: «Έφυγε» ο επιχειρηματίας Στέλιος Γκρίλλας – Θλίψη για την «ψυχή» της ποτοποιίας

Έφυγε από την ζωή στα 74 του χρόνια.
Ακούστε το άρθρο

Στα 74 του χρόνια, «έφυγε» χθες από τη ζωή ο γνωστός επιχειρηματίας της Αμαλιάδας Στέλιος Γκρίλλας της γνωστής ποτοποιίας «Γκρίλλα».

Συνεχιστής του πατέρα του Ιωάννη Γκρίλλα, που ίδρυσε το 1939  την γνωστή και πετυχημένη ποτοποιία στην Αμαλιάδα, ο οποίος μάλιστα ήταν από τους πρώτους χημικούς του Πανεπιστημίου Αθηνών που αποφοίτησε το 1925, φτιάχνοντας το γνωστό σε όλον τον κόσμο Ούζο Extra!

Με μεράκι, γνώσεις και μεράκι, μετέδωσε στον γιό του Στέλιο όλα τα μυστικά της ποιοτικής συνταγής σε διάφορα ποτά, όπως βέβαια το ούζο, αλλά και την τεντούρα, το λικέρ, το κονιάκ, το τσίπουρο κ.α.

Ο Στέλιος Γκρίλλας, έδωσε περαιτέρω ώθηση στην επιχείρηση «ανοίγοντας» επιχειρηματικούς ορίζοντες σε πολλές χώρες, πέραν της Ελλάδας, με σημαντική φήμη για τα ποιοτικά υλικά και τις μοναδικές συνταγές σε ποτά και ηδύποτα.

Ο Στέλιος Γκρίλλας το 2005 «μεταβίβασε» όλες τις γνώσεις και τα μυστικά της συνταγής του Ούζου EXTRA στην Κ.Μπαλής  & ΣΙΑ Ε.Ε, ωστόσο το ενδιαφέρον για την εξέλιξη της ποτοποιίας ήταν πάντα έντονο.

Εκτός από επιτυχημένος επιχειρηματίας, ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στην Αμαλιάδα και όχι μόνο και ο θάνατος του έχει προκαλέσει θλίψη στην τοπική κοινωνία.

Η κηδεία  του Στέλιου Γκρίλλα θα τελεστεί αύριο  στις 2 το μεσημέρι, στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδας, στο κοιμητήριο της Φραγκαβίλλας, όπου εκεί συγγενείς, φίλοι και συνεργάτες θα του πουν το τελευταίο «αντίο»…

Ο Δημοσιογραφικός Όμιλος Βαρούξη εκφράζει τα ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους του.

Όλη η επικαιρότητα