Ηλεία

Κορωνοϊός – Αμαλιάδα: «Έφυγε» από τη ζωή ο παθολόγος Αθ. Ζαφειρόπουλος

Η κηδεία του θα τελεστεί σήμερα στις 3 το μεσημέρι στον Ι.Ν Αγίου Αθανασίου στην Αμαλιάδα. 
Ακούστε το άρθρο

Στο πένθος βυθίστηκε η ιατρική κοινότητα και η πόλη της Αμαλιάδας από το θάνατο του ιατρού- παθολόγου Αθανάσιου Ζαφειρόπουλου, που «έφυγε» χθες από τη ζωή νικημένος από τον κορωνοϊό σε ηλικία 62 ετών.

Ο ιατρός νοσηλεύονταν περίπου ένα μήνα και διασωληνώθηκε στη ΜΕΘ covid του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών, όπου έδινε μάχη ώστε να κρατηθεί στη ζωή για περισσότερες από 15 ημέρες. Όμως ο κορωνοϊός επιβάρυνε την κατάσταση της υγείας του και τελικά κατέληξε.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι Αθανάσιος Ζαφειρόπουλος δεν είχε εμβολιαστεί, επηρεασμένος από τη σχέση που είχε με συγκεκριμένους κύκλους της εκκλησίας, κάτι που το τελευταίο διάστημα διαπιστώνεται κατ’ επανάληψη στη χώρα μας.

Ο Αθανάσιος Ζαφειρόπουλος, ήταν άνθρωπος της επιστήμης και της κοινωνικής προσφοράς ενώ διακρίθηκε για την πραότητα και την ευγένεια του χαρακτήρα του. Γεννήθηκε στην Αμαλιάδα το 1959 αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Ρώμης το 1984. Στη συνέχεια ειδικεύτηκε στην Παθολογία, άσκησε το ελεύθερο επάγγελμα στην Αμαλιάδα, όπου παρείχε τις ιατρικές του υπηρεσίες προς τους συμπολίτες του. Διετέλεσε μέλος του Ιατρικού Συλλόγου Αμαλιάδας συνεχόμενα από το 1996.

Το Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Αμαλιάδας, εξέδωσε ψήφισμα, εκφράζοντας τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος, ενώ όπως αποφασίστηκε θα κατατεθεί στεφάνι στη σορό του.

Ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Βαρουξή εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στους οικείους του.

Η κηδεία του θα τελεστεί σήμερα στις 3 το μεσημέρι στον Ι.Ν Αγίου Αθανασίου στην Αμαλιάδα.

Όλη η επικαιρότητα