Ηλεία

Aμαλιάδα: Εκπαίδευση στην πράξη για τους μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ

Ακούστε το άρθρο

Εκπαίδευση στην πράξη για τους μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Αμαλιάδας και συγκεκριμένα για τους μαθητές της ειδικότητας οχημάτων, καθώς είχαν την ευκαιρία να πάρουν μια «γεύση» από συνθήκες εργασίας!


Οι μαθητές της συγκεκριμένης ειδικότητας επισκέφθηκαν το ιδιωτικό ΚΤΕΟ στην Αμαλιάδα και ξεναγήθηκαν στους χώρους, ενώ είδαν από κοντά τον τρόπο λειτουργίας του (Κέντρου Τεχνικού Ελέγχου Οχημάτων), καθώς και το πώς γίνεται ο τεχνικός έλεγχος των οχημάτων.


Επίσκεψη άκρως χρήσιμη και εποικοδομητική, αφού οι μαθητές μπόρεσαν να δουν σε συνθήκες εργασίας όλα όσα άπτονται της ειδικότητάς τους και κατάφεραν να περάσουν ουσιαστικά από την θεωρία στην πράξη.


Αφενός είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για ευρέως για το αντικείμενό τους, αφετέρου τους δόθηκε η ευκαιρία να δουν τι συμβαίνει στην αγορά εργασίας και ποιες δυνατότητες έχουν όταν θα λάβουν το πτυχίο τους.


Φυσικά το ενδιαφέρον τους ήταν πολύ μεγάλο και οι υπεύθυνοι του ΚΤΕΟ τους έλυσαν πολλές απορίες, αναφορικά με τεχνικά ζητήματα, δίνοντάς τους την δυνατότητα να αποκτήσουν περισσότερα εφόδια, που θα τους φανούν ιδιαίτερα χρήσιμα στον εργασιακό στίβο.

Τους μαθητές συνόδευσαν οι καθηγήτριες του 1ου ΕΠΑΛ κα Κωστούλα Παναγιωτοπούλου και κα Άννα Κοκκίνου και όπως επισημάνθηκε από την διεύθυνση του σχολείου, τέτοιου είδους εκπαιδευτικές επισκέψεις όχι μόνο στηρίζονται, αλλά είναι και το ζητούμενο, αφού λειτουργούν συμπληρωματικά στην εκπαίδευση των μαθητών.


Άλλωστε, δεν είναι η πρώτη φορά που το 1ο ΕΠΑΛ πραγματοποίησε επίσκεψη σε χώρο εργασίας και ανάλογες επισκέψεις θα πραγματοποιηθούν και στο μέλλον, με γνώμονα πάντοτε τις ανάγκες των μαθητών.

Μαρία Καραμπάτση

(karabatsimaro@yahoo.gr)

Όλη η επικαιρότητα