Περιβάλλον

Αμαλιάδα: Έκθεση εξωτικών κατοικίδιων ζώων!

2799.jpg
Ακούστε το άρθρο

Το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ερυθρού Σταυρού Αμαλιάδας σε συνεργασία με τον κύριο Αθανασούλη Δημήτριο, ο οποίος είναι ιδιώτης εκτροφέας και συλλέκτης εξωτικών κατοικίδιων ζώων, διοργανώνει Έκθεση Εξωτικών κατοικίδιων ζώων με εκπαιδευτικό και φιλανθρωπικό χαρακτήρα.

Σκοπός της έκθεσης είναι η ευαισθητοποίηση και η εκπαίδευση των παιδιών και των μεγάλων για τη συμπεριφορά τους απέναντι στα ζώα αλλά και η ενίσχυση του ανθρωπιστικού έργου του Ερυθρού Σταυρού Αμαλιάδας. Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στο κτήριο του Ερυθρού Σταυρού Αμαλιάδας το οποίο βρίσκεται στην οδό Κολοκοτρώνη 34 δίπλα από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Αμαλιάδας. Η έκθεση θα λειτουργήσει από τις 13.04.13 έως τις 21.04.13 και ώρες 09:00 π.μ. έως 22:00 μ.μ.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για παιδιά κάτω των 5 ετών και η τιμή του εισιτηρίου θα είναι 4 ευρώ για τους ενήλικες και 2 ευρώ για τους ανηλίκους. Όλα τα ζώα της έκθεσης η οποία θα περιλαμβάνει οδικά πτηνά, ψάρια, έντομα, τρωκτικά και ερπετά πληρούν καλώς τις υγειονομικές και κτηνιατρικές απαιτήσεις. Το ανθρωπιστικό έργο του Ερυθρού Σταυρού δεν έχει σκοπό τον εντυπωσιασμό των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και των πολιτών της περιοχής μας. Ποτέ δεν έχει εκμεταλλευτεί και εκθέσει κανέναν από αυτούς που βοηθά στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης σεβόμενοι την αξιοπρέπεια αυτών των ανθρώπων. Είμαστε ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ, η αμοιβή μας είναι η ηθική ικανοποίηση που παίρνουμε όταν στα πρόσωπα των μεγάλων και των παιδιών ζωγραφίζονται αχνά χαμόγελα καθώς μας ανοίγουν την πόρτα των σπιτιών τους.

Οι περισσότεροι από αυτούς δεν μπορούν να εργαστούν γιατί αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας ή είναι ηλικιωμένοι, αλλά και γιατί δεν υπάρχουν πλέον δουλειές. Γνωρίζουμε ότι οι καιροί που ζούμε είναι δύσκολοι για όλους αλλά σε τέτοιους δύσκολους καιρούς η ανθρώπινη θέληση και ο αλτρουισμός μας κάνουν να μπορούμε να πραγματοποιούμε πράγματα τα οποία σε κάποιες άλλες εποχές μας φάνταζαν αδύνατα. Μπορούμε όλοι μαζί να βοηθήσουμε το διπλανό μας. Ζούμε στο 2013 και δεν επιτρέπεται να πεινάει κανένας. Παρακαλούμε όλους να στηρίξουν την προσπάθεια που γίνεται γιατί βοηθούνται άνθρωποι που έχουν πραγματική ανάγκη.

Όλη η επικαιρότητα