Ηλεία

Αμαλιάδα: Ελεύθεροι οι δύο για τον θάνατο πέντε σκυλιών

Ραγδαίες εξελίξεις προκάλεσε ο θάνατος τεσσάρων συνολικά σκυλιών...
Ακούστε το άρθρο

Ραγδαίες εξελίξεις προκάλεσε ο θάνατος τεσσάρων συνολικά σκυλιών, αφού μετά από καταγγελία της προέδρου της Φιλοζωικής Οργάνωσης Αμαλιάδας «Αδέσποτες Ψυχές» Άρτεμις Δημητροπούλου, οδηγήθηκαν στο Α.Τ. Ήλιδας με τη διαδικασία του αυτοφώρου ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Παναγιώτης Παναγιωτάρας και ο υπεύθυνος του καταφυγίου.

Το περιστατικό αυτό έγινε γνωστό κατόπιν δημοσίευσης του περιστατικού στον προσωπικό λογαριασμό Facebook της κ. Δημητροπούλου, η οποία νωρίτερα είχε βρεθεί στις αστυνομικές αρχές για να καταγγείλει το περιστατικό.

Ειδικότερα, η δημοσίευσή της αναφέρει συγκεκριμένα:

«Δήμαρχε και Αντιδήμαρχε Ήλιδας, πέθαναν 3 σκυλιά από το καταφύγιο του Δήμου και ένα χτυπημένο στο δρόμο μέσα σ’ ένα βράδυ! Επειδή εσείς αδιαφορήσατε! Αφήσατε τα ζώα χωρίς κτηνιατρική περίθαλψη να αργοπεθαίνουν! Δεν ενημερώθηκα εγκαίρως ότι 5 κουτάβια στο καταφύγιο είναι άρρωστα. Δεν ενημερώθηκα εγκαίρως ότι πέθανε το ένα απ’ τα 5 μια εβδομάδα πριν! Όταν τα πήραμε εμείς να βρούμε δικό μας κτηνίατρο ήταν ήδη αργά…μετά βίας θα σώσουμε το ένα απ’ τα 3! Όλα από τύφο… χωρίς καμία βοήθεια στο καταφύγιο του δήμου και χωρίς να είμαι ενημερωμένη ότι είναι άρρωστα! Τα έμαθα όλα τελευταία στιγμή, χτες βράδυ!

Στο τηλέφωνο χτες που μίλησα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο ζητώντας του να πάνε άμεσα τα ζώα σε κτηνίατρο πριν πεθάνουν, αρνήθηκε με χίλιες άκυρες δικαιολογίες (δεν έχουμε σύμβαση με κτηνίατρο, ο κτηνίατρος έχει πρόβλημα δε θέλω να τον ενοχλήσω κτλ). Όταν του πρότεινα να βρει άλλο κτηνίατρο να συνεργαστούμε και να πάνε τα κουτάβια, απάντησε : «Και ποιος θα πληρώσει εγώ από τσέπη μου;» Εγώ αντιδήμαρχε, ξέρεις πόσα έχω πληρώσει από τσέπη μου για αδέσποτα του δήμου που είναι δική σας ευθύνη σύμφωνα με το νόμο; Ακόμα ένα σκυλί, χτες, χτυπημένο, κάτω από ένα κάδο, ούτε αυτό φροντίσατε να πάει σε κτηνίατρο, όταν φτάσαμε εμείς ήταν ήδη αργά πέθανε μπροστά μας! Φυσικά κάναμε καταγγελία για να δούμε το Α.Τ. Ήλιδας και η δικαιοσύνη τι θα πράξουν για αυτές τις κακουργηματικές πράξεις σας! ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ!!! ΚΑΝΕΤΕ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΖΩΩΝ!!! ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!!!»

Αυτόφωρη διαδικασία για δυο

Μετά από την επίσημη καταγγελία που υπήρξε, ο κ. Παναγιωτάρας και ο υπεύθυνος του καταφυγίου προσήχθησαν στο Α.Τ. Ήλιδας με την αυτόφωρη διαδικασία, προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις για το περιστατικό. Σύμφωνα με πληροφορίες, παρέμειναν στο τμήμα για ώρες και σύμφωνα με απόφαση της Εισαγγελέως αφέθηκαν ελεύθεροι, μιας και δεν υπάρχει ούτε κακούργημα, ούτε δόλος εκ μέρους των δυο ανδρών.

Μετά την απόφαση αυτή, ο κ. Παναγιωτάρας αναμένεται άμεσα τις επόμενες μέρες να δώσει απαντήσεις για το ζήτημα και να αποφασιστεί αν θα προβεί σε κάποια νομική ενέργεια.

Όλη η επικαιρότητα