Categories: WEB tvΒιβλίο

Αμαλιάδα: Ένα συναρπαστικό ταξίδι για την Διδώ με την ματιά της Λ. Διβάνη!

Share

Η γνωστή συγγραφέας Λένα Διβάνη βρέθηκε την περασμένη Πέμπτη το απόγευμα  στην Αμαλιάδα καλεσμένη του Σωματείου «Παπαχριστοπούλειος Βιβλιοθήκη Αμαλιάδας» και της Λέσχης Βιβλίου Αμαλιάδας.

Τα μέλη του σωματείου και της λέσχης, αλλά και πολλοί φίλοι του βιβλίου και αναγνώστες του συγγραφικού έργου της Λένας Διβάνη, παραβρέθηκαν στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Σκακιέρα στην Αμαλιάδα.

Μια εκδήλωση, μια παρουσίαση που καθήλωσε το κοινό, μέσα από «εικόνες» μιας μεγάλης ιστορικής διαδρομής, σημαντικών γεγονότων με την «παρουσία» της Διδώς Σωτηρίου να δεσπόζει…

Η συγγραφέας του βιβλίου με τίτλο: «Ονειρεύτηκα τη Διδώ», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη,  με ελκυστικό λόγο, που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού, παρουσίασε τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγραψε το βιβλίο και φώτισε πολύπλευρα την προσωπικότητα της ηρωίδας,  Διδώς Σωτηρίου,  εστιάζοντας στην ανθρώπινη πλευρά της και ακουμπώντας τα ιστορικά γεγονότα του 20ου αιώνα στο επίκεντρο των οποίων βρέθηκε η Διδώ Σωτηρίου όπως: Μικρασιατική καταστροφή, δικτατορία Μεταξά, τριπλή Κατοχή και Αντίσταση, Εμφύλιο, μετεμφυλιακή ψυχροπολεμική περίοδο, Χούντα.

Κατάφερε να   παρουσιάσει τη ζωντάνια της ακαταπόνητης, αισιόδοξης, αποτελεσματικής και αξιολάτρευτης Διδώς, μιας γυναίκας του 20ουαιώνα, της οποίας τα χαρακτηριστικά αντιπροσωπεύουν τη χειραφετημένη γυναίκα του μέλλοντος.

Η εκδήλωση που  πραγματοποιήθηκε στον υπαίθριο χώρο «Σκακιέρα», παράπλευρα του Δημαρχείου – ήταν ιδέα και πρόταση της κ. Μαρίας Μυζήθρα. Η επιλογή ενθουσίασε τους προσκεκλημένους  και δημιούργησε παρακαταθήκη για το μέλλον.

Το  Δ.Σ  του σωματείου «Π.Β.Α» ευχαριστεί  όσους συνέδραμαν με αμεσότητα και αποτελεσματικότητα στην επιτυχία αυτής της προσπάθειας,  τον υπεύθυνο πολιτιστικών θεμάτων, κ.Βασίλη Καψή, και την Γ.Γ. του Δήμου Ήλιδας, κ. Νίκη Κοκκαλιάρη. «Για τους υπεύθυνους στον τομέα της καθαριότητας έχουμε να επισημάνουμε ότι δεν είναι ανάγκη η Π.Β.Α να παλεύει κάθε φορά για το αυτονόητο…», ανέφερε χαρακτηριστικά το Δ.Σ.