Ηλεία Υγεία

Αμαλιάδα: Ενάμιση μήνα ζει στο Νοσοκομείο 90χρονος – Δεν έχει κανέναν να τον φροντίσει

Ακούστε το άρθρο

Καταφύγιο και φροντίδα στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας έχει βρει τον τελευταίο ενάμιση μήνα ένας 90χρονος, ο οποίος δεν έχει κανέναν να τον φροντίσει και ο ίδιος αδυνατεί να συντηρηθεί μόνος του.

Το θέμα είχε αναδείξει η ‘Π’ από τις 15 Φεβρουαρίου και παρά τις διαδικασίες που κίνησε η διοίκηση του Νοσοκομείου Αμαλιάδας προκειμένου να βρεθεί τρόπος για να μεταφερθεί ο ηλικιωμένος σε κάποιο ίδρυμα για να ζήσει με αξιοπρέπεια, μέχρι σήμερα δυστυχώς δεν έχει βρεθεί καμία λύση.

Ευαισθητοποίηση

Ένας γείτονας του ηλικιωμένου από την Αμαλιάδα ήταν αυτός που είχε ευαισθητοποιηθεί από το δράμα του 90χρονου και του πήγαινε ένα πιάτο φαγητό για να μην πεθάνει από την ασιτία, αφού δεν υπήρχε ενδιαφέρον από κανέναν άλλο.

Με δική του παρέμβαση έγινε και η μεταφορά του με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο, όπου και του παρασχέθηκε κάθε δυνατή φροντίδα, ενώ υποβλήθηκε σε όλες τις εξετάσεις, καθώς ήταν καταβεβλημένος. Γιατροί και νοσηλευτές φρόντισαν για την προσωπική του υγιεινή και για την σίτισή του και αυτοί είναι που φροντίζουν ακόμη και σήμερα.

Ο ηλικιωμένος, με την αναστολή λειτουργίας του Νοσοκομείου Αμαλιάδας μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο του Πύργου, αφού δεν υπήρχε κανένα άλλο μέρος για να μεταφερθεί και με την επαναλειτουργία του Νοσοκομείου Αμαλιάδας μεταφέρθηκε εκ νέου με ασθενοφόρο εκεί, όπου και βρίσκεται από χθες.

Και αυτό, γιατί ο ηλικιωμένος δεν μπορεί να φροντίσει μόνος τον εαυτό του και ουδείς έχει ενδιαφερθεί για αυτόν, κατά συνέπεια δεν μπορεί να μείνει μόνος και αβοήθητος γι’ αυτό και παραμένει στο Νοσοκομείο, χωρίς να χρίζει νοσηλείας χρίζει όμως του δικαιώματός του στην ζωή…

 

Κινητοποίηση

Από την πλευρά του Νοσοκομείου ευαισθητοποιήθηκαν από την πρώτη στιγμή άπαντες και του παρέχεται κάθε δυνατή φροντίδα, ενώ ο αν. διοικητής Γιάννης Λέντζας, με δεδομένο ότι οι πληροφορίες για την οικογενειακή κατάσταση του ηλικιωμένου είναι συγκεχυμένες και δεν εμφανίστηκε κανένας συγγενής μέχρι σήμερα, απευθύνθηκε από την πρώτη στιγμή στις υπηρεσίες της Πρόνοιας, ενώ απέστειλε έγγραφο και στην Εισαγγελία Αμαλιάδας για να ληφθεί μέριμνα προκειμένου ο ηλικιωμένος να μεταφερθεί σε κάποιο ίδρυμα.

Ωστόσο, μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει τίποτα και χθες ερωτηθείς για το θέμα ο κ. Λέντζας ανέφερε: «Δυστυχώς στην περίπτωση του ηλικιωμένου διαπιστώνουμε την απουσία και την αδυναμία του μηχανισμού της Πρόνοιας. Πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι το Νοσοκομείο Αμαλιάδας δεν είναι Προνοιακό ίδρυμα, είναι Νοσηλευτικό ίδρυμα και πρέπει να βρουν μια λύση».

Λίγες ημέρες μας χωρίζουν από το Πάσχα και αν δεν κινητοποιηθούν οι αρμόδιοι ο ηλικιωμένος, που βιώνει το δικό του Γολγοθά, θα κάνει Ανάσταση σε ένα κρεβάτι του Νοσοκομείου…

Όλη η επικαιρότητα