Ηλεία

Αμαλιάδα: Επιστρέφουν για… βιοποριστικούς λόγους στη λαϊκή αγορά οι πωλητές

Ακούστε το άρθρο

Επιστροφή για καθαρά βιοποριστικούς λόγους στον κλειστό χώρο της λαϊκής αγοράς Αμαλιάδας, αποφάσισαν τα μέλη του Σωματείου μικροπωλητών λαϊκών αγορών ‘Άγιος Χαράλαμπος’.

Το θέμα κυριάρχησε στην Γενική Συνέλευση του Συλλόγου, όπως ήταν αναμενόμενο άλλωστε μετά τα όσα έχουν διαδραματιστεί τους τρεις τελευταίους μήνες, και οι πωλητές ξεκαθάρισαν ότι δεν αποδέχονται την λειτουργία της λαϊκής αγοράς, αφού σύμφωνα και με τον Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης, η απόφαση 361/2016 του Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας έχει κριθεί άκυρη.

Ομόφωνη απόφαση

Ωστόσο, οι πωλητές ξεκαθαρίζουν ότι για βιοποριστικούς λόγους, και από τη στιγμή που ο Δήμαρχος Ήλιδας, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν ανέλαβαν την ευθύνη, θα επιστρέψουν στον κλειστό χώρο. Έτσι, η απόφαση της Γενικής Συνέλευσης ήταν ομόφωνη για συμμετοχή των πωλητών στη λαϊκή αγορά Αμαλιάδας, πλην του προέδρου κ. Στέφανου Τομαρόπουλου, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι συναινούν και αποδέχονται καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις μη νόμιμα ληφθείσες αποφάσεις . Επίσης, η συνέλευση εξουσιοδότησε εκ νέου τον κ. Τομαρόπουλο να συνεχίσει να διεκδικεί με οποιονδήποτε τρόπο τη νομιμοποίηση της λαϊκής αγοράς, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία που διέπει το υπαίθριο εμπόριο, ενώ παράλληλα θα συνεχιστούν οι διαμαρτυρίες με άλλες μορφές.

Ειδικότερα από την ερχόμενη Δευτέρα θα ξεκινήσουν συναντήσεις με βουλευτές, φορείς, τον Εμπορικό Σύλλογο, τον Δικηγορικό Σύλλογο, το Εργατικό Κέντρο και άλλους συλλόγους, προκειμένου να γίνουν γνωστές οι θέσεις των πωλητών.

Σε ότι αφορά τα υπόλοιπα θέματα της Γενικής Συνέλευσης, έγινε ενημέρωση και για τις επικείμενες αλλαγές στους χώρους διεξαγωγής στους δήμους Πύργου, Ανδραβίδας και Μανωλάδας.

Ο νέος νόμος

Εκτενώς απασχόλησε τη Συνέλευση και ο νέος νόμος- πλαίσιο που θα διέπει τη λειτουργία των λαϊκών αγορών, καθώς επίσης ενημερώθηκαν τα μέλη για τις μειωμένες εισφορές που απορρέουν από το νέο ασφαλιστικό νόμο και για τις ενέργειες που θα κάνει ο κ. Τομαρόπουλος ως πρόεδρος για τις οφειλές που έχουν ενταχθεί στο ΚΕΑΟ.

Τέλος, οι πωλητές ενημερώθηκαν για τις ελαφρύνσεις που έχουν με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο καθώς όσοι έχουν κάτω από 30.000 ευρώ καθαρό εισόδημα θα έχουν μείωση φόρου από 26% σε 22%.

Όλη η επικαιρότητα