Ηλεία

Αμαλιάδα: Ιδιαίτερο ενδιαφέρον από τους επιχειρηματίες για το Open Mall

Σημαντικά ζητήματα που αφορούν τη λειτουργία του Εμπορικού Συλλόγου Ήλιδας και τις δράσεις που έχει στόχο να πραγματοποιήσει το επόμενο διάστημα, τέθηκαν κατά τη Γενική Συνέλευση.
Ακούστε το άρθρο

Το έργο του Open Mall, οι διαδικασίες που προχωρούν και διάφορες λεπτομέρειες επί του έργου, ήταν μερικά μόνο από όσα συζητήθηκαν για ένα θέμα που μονοπώλησε για αρκετή ώρα τη Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα από τον Εμπορικό Σύλλογο Ήλιδας στην αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου της Σοχιάς, με τα μέλη παράλληλα να καλούνται να λάβουν απόφαση και για διάφορα σημαντικά λειτουργικά ζητήματα.

Το ξεκίνημα της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε από τον πρόεδρο του Συλλόγου Φώτη Νικολόπουλο, που όχι μόνο μίλησε για τις δράσεις του συλλόγου από τον περασμένο Ιούλιο και μετά όπου και ανέλαβε τα καθήκοντά του το νέο ΔΣ, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στους στόχους του 2023, ανάμεσα στους οποίους είναι σημαντικές πρωτοβουλίες του συλλόγου όπως η διεξαγωγή σεμιναρίου πρώτων βοηθειών και εκδήλωσης για τις απάτες σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο Πύργου.

«Ο Εμπορικός Σύλλογος πυλώνας εξέλιξης»

Από την πλευρά του, ο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Γιώργος Κράλλης υποστήριξε πως πλέον ο σύλλογος είναι σημαντικά ανανεωμένος με τη συνύπαρξη τριών παρατάξεων σε καίριες θέσεις στο ΔΣ και ανέφερε πως πλέον υπάρχει πολυφωνία και περισσότερες απόψεις, ενώ εστιάζοντας στο ρόλο του συλλόγου σημείωσε πως αποτελεί πυλώνα εξέλιξης. Παράλληλα, δήλωσε παρών με προτάσεις και ιδέες που στόχο θα έχουν να ενισχύσουν την πόλη και ανέφερε πως πλέον γίνεται σοβαρή διαβούλευση σε κάθε συνέλευση. Μεταξύ άλλων, εξέφρασε την άποψη πως η «Λευκή Νύχτα» βοηθά σημαντικά τον εμπορικό κόσμο της πόλης και μάλιστα θεωρεί πως θα μπορούσε να ήταν ιδιαίτερα καλό για όλους να γινόταν κάτι ανάλογο και το χειμώνα. Τέλος, πιστεύει πως πλέον θα πρέπει να αλλάξει το μοντέλο του συλλόγου που κυριαρχούσε τα προηγούμενα χρόνια προκειμένου να υπάρξει καλύτερο μέλλον, ενώ και ο σύλλογος θα πρέπει να βγει μπροστά για όλα.

«Άμεση απάντηση σε κάθε πολιτική»

Ο Γενικός Γραμματέας του Συλλόγου Στάθης Κόλλιας, ανέφερε πως παρά τη συνύπαρξη τριών παρατάξεων στο ΔΣ οι απόψεις δεν είναι ίδιες για όλα τα ζητήματα. Δεν παρέλειψε να ασκήσει κριτική και για τον τρόπο διαχείρισης διαφόρων θεμάτων που είναι αποτέλεσμα της κυβερνητικής πολιτικής, εκτιμώντας πως θα πρέπει ως Εμπορικός Σύλλογος να απαντούν άμεσα σε κάθε πολιτική που επηρεάζει άμεσα ή έμμεσα τη ζωή όλων, με τον κ. Νικολόπουλο να λαμβάνει και πάλι το λόγο στο τέλος και να τονίζει πως στο μυαλό όλων ο στόχος θα πρέπει να είναι κοινός και να αφορά τη βιωσιμότητά μας.

Θετική ανταπόκριση για Open Mall

Εκ των βασικότερων θεμάτων που συζητήθηκε για ώρα ήταν αυτό του Open Mall, με τον εκπρόσωπο να απαντά σε κάθε απορία των επιχειρηματιών και να τους αναφέρει πως πλέον βρίσκεται στο τελικό στάδιο και πως απομένουν λεπτομέρειες προκειμένου να ξεκινήσει η υλοποίηση του προγράμματος και να γίνει η δημοπράτηση του έργου.

Η ψηφοφορία

Eγκρίθηκαν με συντριπτική πλειοψηφία ο διοικητικός και οικονομικός απολογιστικός έλεγχος για το διάστημα από 12 Ιουλίου και μετά όπου και ανέλαβε το νέο ΔΣ, έγινε συζήτηση για το ωράριο των καταστημάτων και πάρθηκε κατά πλειοψηφία η απόφαση την Κυριακή των Βαΐων να είναι κλειστές όλες οι επιχειρήσεις και να ξεκινήσει το εορταστικό ωράριο την επόμενη μέρα, ενώ για τη «Λευκή Νύχτα» ορίστηκε η ημερομηνία διεξαγωγής που θα είναι το Σάββατο 19 Αυγούστου, όπου σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας θα υπάρξει μεγάλη συναυλία από το συγκρότημα «Onirama». Τέλος, συζητήθηκαν και άλλα σημαντικά ζητήματα που αφορούν τη λειτουργία του Εμπορικού Συλλόγου.

Όλη η επικαιρότητα