Ηλεία

Αμαλιάδα: Κατάληψη στο 2ο Λύκειο λόγω έλλειψης καθηγητών!

katalipsi.jpg
Ακούστε το άρθρο

Στο έσχατο μέσο, την κατάληψη του σχολείου τους, αναγκάστηκαν να προχωρήσουν οι μαθητές του 2ου Λυκείου Αμαλιάδας, οι οποίοι βρίσκονται ακόμη στο «περίμενε» για την κάλυψη δύο κενών με καθηγητές, προκειμένου να διδαχθούν στην Γ’ Λυκείου μαθήματα τα οποία εξετάζονται στις Πανελλαδικές εξετάσεις.

Σε λίγες ημέρες συμπληρώνονται δύο μήνες από την έναρξη του σχολικού έτους και παρ’ όλα αυτά, όπως λένε στo patrisnews.com οι μαθητές, δεν έχουν διδαχθεί ούτε μία ώρα το μάθημα «Αρχές Οικονομίας και Διοίκησης Επιχειρήσεων» και το μάθημα «Αρχές Οικονομικής Θεωρίας».

Ωστόσο, τον Μάιο του 2014 θα κληθούν να εξεταστούν σε αυτά τα μαθήματα σε πανελλαδικό επίπεδο, χωρίς όμως να γνωρίζουν εάν μέχρι τότε θα έχουν προλάβει να καλύψουν την ύλη.

Εξαντλήθηκε η υπομονή τους

Τα παιδιά μέχρι τώρα έκαναν υπομονή και περίμεναν ότι κάτι θα γινόταν, μάταια όμως, γι’ αυτό και προχώρησαν σε Γενική Συνέλευση και με συντριπτική πλειοψηφία αποφάσισαν να βάλουν λουκέτο στο σχολείο τους, σε μια προσπάθεια πίεσης, προκειμένου να δοθεί λύση στο πρόβλημά τους.

Οι μαθητές προχώρησαν σε κατάληψη από την Τρίτη και φαίνονται αποφασισμένοι να συνεχίσουν, μέχρι να δουν τους καθηγητές να τοποθετούνται στο σχολείο τους.

«Ίσως αργήσαμε λίγο να προβούμε σε αυτή την κίνηση, γιατί περιμέναμε ότι θα γινόταν κάτι, όμως δυστυχώς δεν έγινε τίποτα» λέει στo patrisnews.com ο πρόεδρος του δεκαπενταμελούς μαθητικού συμβουλίου Γιώργος Σπυρόπουλος, που είναι μαθητής της Γ’ Λυκείου και συνεχίζει:

«Έχουμε έλλειψη σε καθηγητές, σε μαθήματα που θα εξεταστούν σε πανελλαδικό επίπεδο. Κάναμε υπομονή αλλά δεν πάει άλλο. Δεν έχουμε διδαχθεί καθόλου αυτά τα μαθήματα, που αφορούν την τεχνολογική κατεύθυνση στην Β’ και Γ’ Λυκείου και βέβαια δεν μπορούν όλα τα παιδιά να πάνε φροντιστήριο. Δυστυχώς δεν διδάσκονται ούτε στο κοινωνικό φροντιστήριο, αλλιώς θα πηγαίναμε τουλάχιστον εκεί. Το μόνο που ξέρουν είναι να θέτουν τους εκπαιδευτικούς σε διαθεσιμότητα, όχι να τους στείλουν στα σχολεία να κάνουμε μάθημα. Εμείς λοιπόν θα συνεχίσουμε την κατάληψη μέχρι να έχουμε κάτι συγκεκριμένο».

Οι μαθητές του 2ου Λυκείου βρίσκονται μακριά από τα θρανία, ωστόσο επιτρέπουν κανονικά την είσοδο των μαθητών του 2ου Γυμνασίου στο σχολικό συγκρότημα.

Μαρία Καραμπάτση

(karabatsimaro@yahoo.gr)

Όλη η επικαιρότητα