Ηλεία

Aμαλιάδα: «Κερνάμε Ελλάδα» για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά!

kername.jpg
Ακούστε το άρθρο

Με εφόδιο την περσινή εμπειρία και με στόχο το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, ο δήμος Ήλιδας και το Επιμελητήριο Ηλείας, διοργανώνουν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το Φεστιβάλ γαστρονομίας «Κερνάμε Ελλάδα» , που θα πραγματοποιηθεί στις 14, 15 και 16 Φεβρουαρίου στο κλειστό γυμναστήριο Αμαλιάδας.

Η φετινή διοργάνωση αναμένεται να εμπλουτιστεί με περισσότερες δράσεις και ημερίδες, θα δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα στο «ηλεκτρονικό επιχειρείν», ενώ ουσιαστικό ρόλο στη διοργάνωση θα έχει και το τμήμα «Τεχνολόγων Γεωπόνων» του ΤΕΙ Αμαλιάδας.

Κάλεσμα σε επιχειρήσεις και πολίτες

Χθες, ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Γιάνης Λυμπέρης, ο πρόεδρος του ΕΒΕ Ηλείας κ. Κώστας Νικολούτσος και ο πρόεδρος του εξαγωγικού τμήματος του ΕΒΕ κ. Αντώνης Παρασκευόπουλος, παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου όπου και ανακοίνωσαν επίσημα την διεξαγωγή του Φεστιβάλ, ενώ κάλεσαν τους ενδιαφερόμενους που επιθυμούν να λάβουν μέρος, να υποβάλλουν τις αιτήσεις στο Επιμελητήριο μέχρι και την Παρασκευή 24 Ιανουαρίου, ενώ ήδη η συμμετοχή είναι μεγάλη από όσους είχαν πέρυσι περίπτερα και επιθυμούν να λάβουν μέρος και φέτος.

«Η προσωπική μου εκτίμηση, σε σχέση με την περσινή διοργάνωση είναι πως υπήρξε μία έκπληξη για το πώς μέσα στην καρδιά της κρίσης υπάρχουν άνθρωποι, επιχειρηματίες Ηλείοι, που αγωνίζονται για να φτιάξουν τα προϊόντα τους και να παλέψουν για την δημιουργία της νέας Ελλάδας, της νέας Ηλείας, της νέας Ήλιδας. Αξίζει κάθε προσπάθεια, αξίζει να δώσουμε ότι δυνατότητες έχουμε, αξίζει σε αυτούς τους ανθρώπους, οι οποίοι πρέπει να καταστούν παράδειγμα για όσους θέλουν να ασχοληθούν με το επιχειρείν στον πρωτογενή τομέα, για να μπορέσουμε να βγούμε από το αδιέξοδο της κρίσης. Στηρίξαμε λοιπόν αυτή την προσπάθεια και στηρίζουμε με όλες τις δυνάμεις» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Λυμπέρης.

 

Ηλεκτρονικό επιχειρείν

Από την πλευρά του ο κ. Νικολούτσος επεσήμανε ότι πέρυσι το Φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία και δόθηκε η δυνατότητα στους Ηλείους να γνωρίσουν τα προϊόντα του Νομού, αλλά και οι επιχειρηματίες να γνωριστούν μεταξύ τους. Τόνισε δε, ότι η πορεία του πρωτογενούς τομέα είναι άμεσα συνυφασμένη με την οικονομία της χώρας.

«Φέτος, θα δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα στο ηλεκτρονικό εμπόριο, για να δουν όλοι πόσο σημαντικό είναι αυτό το κομμάτι. Παράλληλα, φιλοδοξούμε να έχουμε και κάποιες ημερίδες και να φιλοξενήσουμε και δραστηριότητες του ΤΕΙ Αμαλιάδας και ελπίζουμε στην παρουσία και των επιχειρηματιών και του κοινού» τόνισε ο κ. Νικολούτσος.

Στην προσπάθεια που γίνεται προκειμένου το Φεστιβάλ φέτος να έχει διαφορετική εικόνα από πέρυσι, στάθηκε ο κ. Παρασκευόπουλος, το οποίο και χαρακτήρισε «Γιορτή» για την Ηλεία.

«Είναι γιορτή της Ηλείας και της επιχειρηματικότητας. Είναι η μοναδική έκθεση στην Δυτική Ελλάδα που έχει αυτό το όνομα ‘Κερνάμε Ελλάδα’ και είναι πολύ σημαντικό αυτό» ανέφερε ο κ. Παρασκευόπουλος.

 

Ο ρόλος του ΤΕΙ

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Λυμπέρης στο ρόλο που θα παίξει φέτος στο Φεστιβάλ το ΤΕΙ Αμαλιάδας. «Το συγκεκριμένο τμήμα ‘Τεχνολόγων Γεωπόνων’ είναι μεγάλη κατάκτηση της Αμαλιάδας και της Ηλείας. Είναι ό,τι χρειαζόταν ο τόπος και πρέπει να το στηρίξουμε και δρομολογούμε ενέργειες για την δημιουργία ενός ολοκληρωμένου campus. Άλλωστε, είναι ένα ΤΕΙ με δώδεκα μόνιμους καθηγητές, είναι ουσιαστικά μία αυτόνομη σχολή και πρέπει να γίνει προσπάθεια από όλους» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Λυμπέρης.

Πέρυσι, οι επισκέπτες του Φεστιβάλ άγγιξαν περίπου τις 20.000 και ο στόχος είναι φέτος να ξεπεραστεί αυτό το νούμερο.

Μαρία Καραμπάτση

(karabatsimaro@yahoo.gr)

Όλη η επικαιρότητα