Ηλεία

Αμαλιάδα: Κινδυνεύουν με οριστικό «λουκέτο» 2ο ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ

germania-2.jpg
Ακούστε το άρθρο

Με οριστικό λουκέτο απειλούνται πλέον το 2ο ΕΠΑΛ και η ΕΠΑΣ Αμαλιάδας, μετά τις ανακοινώσεις του Υπουργείου για το κλείσιμο των Τομέων Υγείας Πρόνοιας και Αισθητικής Κομμωτικής.

Μία απόφαση που αφορά όλα τα ΕΠΑΛ και τις ΕΠΑΣ της χώρας, εντελώς αψυχολόγητη, η οποία αποτελεί βαρύ πλήγμα για την τεχνική εκπαίδευση και αποδεικνύεται τελικά στην πράξη ότι δεν είναι διόλου τυχαίο αυτό που έλεγαν χρόνια οι άνθρωποι του χώρου σε ό,τι αφορά τον «ρατσισμό» που βιώνει η τεχνική εκπαίδευση.

Μια απόφαση που έρχεται για να καταργήσει σχολεία, να «καταργήσει» εκπαιδευτικούς και μαθητές, να βάλει φραγμό στα όνειρα, να υπονομεύσει το μέλλον…

Μαθητές των παραπάνω ειδικοτήτων αλλά και εκπαιδευτικοί βρίσκονται πλέον στον «αέρα» και βέβαια με την κατάργηση των παραπάνω ειδικοτήτων, εάν δεν δοθούν άλλες, 2ο ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ Αμαλιάδας θα οδηγηθούν στο κλείσιμο, αφού επί της ουσίας καταργούνται οι βασικές τους ειδικότητες.

Οδηγούνται σε κατάργηση δηλαδή, σχολεία που πέρα από την εκπαίδευση έχουν αναπτύξει σημαντική δραστηριότητα σε πολλούς τομείς και αποτελούν σχολεία- πρότυπα για το χώρο της εκπαίδευσης.

Μαρία Καραμπάτση

(karabatsimaro@yahoo.gr)

Όλη η επικαιρότητα