Ηλεία

Αμαλιάδα: «Λαμπάδιασε» σπίτι στην Φραγκαβίλλα – Κινδύνευσε ζευγάρι ηλικιωμένων (PHOTOS-VIDEO)

Δύναμη ψυχής μέσα στις στάχτες… – «Θα τα καταφέρουμε…» λέει ο κ. Σ. Νικολόπουλος

«Στάχτη» έγιναν οι κόποι μιας ζωής για ένα ζευγάρι, δύο ανθρώπους από την Αμαλιάδα, οι οποίοι έμεναν έξω από την πόλη στην περιοχή της Φραγκαβίλλας… Μέσα σε δευτερόλεπτα είδαν το σπίτι τους να «τυλίγεται» στις φλόγες και αυτοί να προλαβαίνουν να βγουν έξω, ανήμποροι να αντιμετωπίσουν τη φωτιά που εξαπλώνονταν σε όλο το σπίτι.

Την μονοκατοικία τους που είχαν φτιάξει στο οικόπεδο τους λίγο μετά την Φραγκαβίλλα έχασε ο κ. Σάκης Νικολόπουλος και η σύζυγος του, οι οποίοι χθες το μεσημέρι επιστρέφοντας από την θάλασσα δεν θα μπορούσαν να σκεφτούν το κακό που θα επακολουθούσε.

«Όλα ξαφνικά…»

Η ώρα ήταν 12 το μεσημέρι και ο κ. Διονυσόπουλος με την γυναίκα του μόλις είχαν επιστρέψει . Η κα Νικολοπούλου μπήκε μέσα στο σπίτι, ενώ ο σύζυγος της έμεινε έξω. Δεν πέρασαν λίγα δευτερόλεπτα και η κα Νικολοπούλου άρχισε να φωνάζει: «Φωτιά!».

Ο άντρας της έτρεξε μέσα να δει τι γίνεται και μόλις μπήκε οι φλόγες άρχισαν να φτάνουν δίπλα τους. Έντρομοι πρόλαβαν να βγουν από την μπαλκονόπορτα του σπιτιού που ήδη είχε παραδοθεί στις φλόγες.

Ειδοποίησαν την πυροσβεστική, ενώ οι λίγοι περίοικοι είδαν τους καπνούς και έτρεξαν να δουν τι συμβαίνει. Άμεσα έφτασαν πυροσβεστικά οχήματα με επικεφαλής τον διοικητή της Π.Υ. Αμαλιάδας κ. Κώστα Χριπάτσιο, καθώς και όχημα της Πολιτικής Προστασίας του δήμου Ήλιδας. Επίσης, ήρθε και συνεργείο της ΔΕΗ για να διακόψει για λόγους ασφαλείας το ηλεκτρικό ρεύμα.

Μπουκάλες υγραερίου
μέσα στο σπίτι…

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις ξεκίνησαν την «επιχείρηση» κατάσβεσης της φωτιάς με τις φλόγες να έχουν πλέον επεκταθεί σε όλους τους χώρους της κατοικίας, μέχρι και την σκεπή που μέσα σε 15 λεπτά κατέρρευσε ολοσχερώς.

Από το εσωτερικού του σπιτιού κάποια στιγμή ακούστηκαν μικρές εκρήξεις πιθανότατα από μικρές φιάλες υγραερίου, ενώ το ευτύχημα ήταν ότι δεν έσκασαν και 2 – 3 μπουκάλες υγραερίου που υπήρχαν σε έναν χώρο.

Ο κ. Νικολόπουλος και η σύζυγος του, έβλεπαν αποσβολωμένοι  να καταστρέφεται το σπίτι τους και να μην μπορούν να κάνουν τίποτα. Δεν μπορούσαν να εξηγήσουν από που προήλθε η φωτιά, αφού δεν υπήρχε αναμμένη εστία στην κουζίνα. Εικάζεται και εξετάζεται από την πυροσβεστική μήπως η φωτιά προκλήθηκε από βραχυκύκλωμα στο κλιματιστικό το οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν σε λειτουργία.

«Θα τα καταφέρουμε…»

Περίλυπος, μιλώντας στην εφ. «Πατρίς» ο κ. Σάκης Νικολόπουλος, προσπαθούσε να βρει κουράγιο να πιστέψει αυτό που συνέβη μπροστά στα μάτια του: «Ήρθαμε από την θάλασσα. Δεν υπήρχε κάτι που να μας ανησυχήσει. Μπήκε μέσα η γυναίκα μου και εγώ έκατσα έξω. Δεν πέρασε ένα λεπτό, κι άρχισε να φωνάζει για φωτιά. Δεν πίστευα στα αυτιά μου. Πήγα να μπω μέσα και άρχισε να φτάνει η φωτιά και η κάπνα πάνω μας.

Βγήκαμε γρήγορα έξω και όταν γυρίσαμε να δούμε τι γίνεται στο σπίτι, είχε «πάρει» φωτιά όλη σκεπή. Λαμπάδιασε. Δεν ξέρω πως. Δεν ξέρω τι έγινε. Καταστραφήκαμε. Χάσαμε την περιουσία μας. Το σπίτι μας. Τι να πω; Θα τα καταφέρουμε. Θα τα ξαναφτιάξουμε…», είπε με δύναμη ψυχής ο κ. Νικολόπουλος και κατευθύνθηκε για μια ακόμη φορά στο πίσω μέρος του σπιτιού, μήπως και εκεί είχε διασωθεί κάτι…

Όλη η επικαιρότητα