WEB tv Ηλεία

Αμαλιάδα: Λεύκα έπεσε πάνω σε σπίτι – Απίστευτες εικόνες (pics/vid)

Ένα μεγάλο τμήμα λεύκας, έπεσε σε κατοικία στην περιοχή Γουλίσες!
Ακούστε το άρθρο

Μέσα στο φόβο πέρασε την νύχτα, ξημερώματα Τρίτης, μια ηλικιωμένη γυναίκα στην Αμαλιάδα, η οποία το πρωί όταν βγήκε στην αυλή του σπιτιού της είδε ένα μεγάλο τμήμα ενός δέντρου άνω των 20 μέτρων, να έχει… «προσγειωθεί» στην ταράτσα του σπιτιού της!

Η κα Διονυσία Μαζαράκη ζει μόνη, έξω από την πόλη της Αμαλιάδας, στην περιοχή Γουλισές, στην επαρχιακή οδό Αμαλιάδας – Σαβαλίων.

Όλο το βράδυ της Δευτέρας άκουγε τον δυνατό αέρα και την βροχή και αργότερα δυνατούς κρότους!

Η τεράστια λεύκα που βρίσκεται ακριβώς έξω από το σπίτι της είχε σπάσει από τους δυνατούς ανέμους και ένα μεγάλο τμήμα της έπεσε στην ταράτσα!

«Άκουσα κρότους, φοβήθηκα…»

Η ίδια μίλησε, λίγες ώρες αργότερα, στην εφ. «Πατρίς», περιγράφοντας εκείνες τις δύσκολες στιγμές, κατά τις οποίες δεν τολμούσε να βγει έξω να δει τι είχε συμβεί, μέχρι να ξημερώσει:

«Τη νύχτα με τον πολύ αέρα, άκουσα κρότους πάνω στην ταράτσα. Φοβόμουν όμως και δεν βγήκα έξω. Κοίταξα λίγο δεξιά και αριστερά από τα παράθυρα, αλλά ήταν αδύνατον να βγω.

Το πρωί βγήκα έξω και το είδα. Μια μεγάλη λεύκα πάνω από 20 μέτρα έπεσε στο σπίτι.

Πήρα την Πυροσβεστική και ήρθαν, αλλά δεν μπορούσαν να κάνουν κάτι, γιατί δεν έχουν τον απαιτούμενο εξοπλισμό για κάτι τέτοιο. Πήρα μετά την Πολιτική Προστασία, αλλά δεν έχουν έρθει.

Πήρα τηλέφωνο το παιδί μου, και κανονίσαμε να έρθει ένα συνεργείο για να το βγάλουν πάνω από το σπίτι, για να μην το γκρεμίσει….

Φοβήθηκα και φοβάμαι πολύ. Δεν ξέρω τι θα γίνει κι απόψε. Είμαι και τελείως μόνη μου. Για την νύχτα φοβάμαι πολύ.

Η ταράτσα δεν φαίνεται ως τώρα να έχει πάθει κάτι. Αυτό που φαίνεται είναι ότι χάλασε η καμινάδα του τζακιού και η κεραία που γκρεμίστηκε. Η ταράτσα έχει κάποιες ζημιές στις άκρες, εκεί που ακούμπησε το σημείο του δέντρου που έσπασε».

Εν τω μεταξύ, επίσης μια μεγάλη λεύκα που βρίσκονταν έξω από το νεκροταφείο της Ροβιάτας, έσπασε και κατέληξε στο εσωτερικό πάνω σε τάφους!

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της κοινότητας Ροβιάτας κ. Νίκος Κωνσταντόπουλος, σήμερα αναμένεται να απομακρυνθεί το δέντρο και τότε θα διαπιστωθεί το μέγεθος των ζημιών που υπέστησαν κάποιοι τάφοι.

Πάντως, πτώσεις δέντρων υπήρξαν και σε άλλες κοινότητες και στην νέα εθνική οδό Πύργου – Πατρών και στα όρια του δήμου Ήλιδας, αλλά και σε κάποιες κατοικίες μέσα στην πόλη, όπως στην οδό Αβησσυνίας.

Εκεί δέντρο κατέληξε στην είσοδο και συγκεκριμένα στην αυλή κατοικίας, το οποίο έκοψε η Π.Υ. Αμαλιάδας για την απομάκρυνσή του.

Όλη η επικαιρότητα