Για ακόμα μια χρονιά μαθητές των σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και φορείς της Αμαλιάδας, τίμησαν με κάθε επισημότητα την επέτειο της Εξέγερσης του Πολυτεχνείου, καταθέτοντας μάλιστα στεφάνια στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.
Το ξεκίνημα των εκδηλώσεων έγινε στις 11:00π.μ. με την καθιερωμένη επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο, ενώ στις 11:15π.μ. ακολούθησε απαγγελία ποιημάτων από τους μαθητές του 2ου Δημοτικού Αμαλιάδας. Τον πανηγυρικό της ημέρας απήγγειλε η δικηγόρος και μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αμαλιάδας Ειρήνη Θεοδωροπούλου.
Καταθέσεις στεφάνων
Σε ότι αφορά τις καταθέσεις στεφάνων αυτές ξεκίνησαν στις 11:30π.μ., με το 2ο Δημοτικό Αμαλιάδας να εκπροσωπεί τα σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και το 1ο Γυμνάσιο Αμαλιάδας τα σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Σε ότι αφορά τους τοπικούς φορείς, στεφάνη για το δήμο Ήλιδας κατέθεσε ο αντιδήμαρχος Ευγένιος Αστερής, ενώ ακολούθησαν ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας Βασίλης Ζαχαρόπουλος, η πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Αμαλιάδας Αναστασία Καπόλα, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αμαλιάδας Θανάσης Θεοδόσης, η πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αμαλιάδας Νατάσα Παναγιωτάρα, η αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ήλιδας Νταϊάνα Βαρνάβα, εκπρόσωποι της Οργάνωσης Μελών Ήλιδας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και η συντονίστρια της Τοπικής Οργάνωσης Ήλιδας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Ειρήνη Θεοδωροπούλου.
Στη συνέχεια της εκδήλωσης ακολούθησε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των νεκρών και των αγωνιστών του Πολυτεχνείου, καθώς και η ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.