Αμαλιάδα: Με επιτυχία η Ημερίδα για την Ιατρική αμέλεια και ιατρική ευθύνη

«Ιατρική αμέλεια – Ιατρική ευθύνη» ήταν το θέμα  της ενδιαφέρουσας και  σημαντικής ημερίδας που συνδιοργάνωσαν το Σάββατο  το βράδυ  ο Ιατρικός και ο Δικηγορικός Σύλλογος Αμαλιάδας, στο «Amalias Hotel».

Η ημερίδα άνοιξε με χαιρετισμoύς από  τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου κ.  Κώστα Τσαούση και τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου κ. Θανάση Θεοδόση, οι οποίοι στάθηκαν στο γεγονός ότι για πρώτη φορά τίθεται ένα τέτοιο ζήτημα σε μια ανοιχτή εκδήλωση και το οποίο απασχολεί γιατρούς, δικηγόρους, αλλά και τους πολίτες.

Αρχικά, μίλησε ο Αναπληρωτής Καθηγητής ΩΡΛ του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών κ. Νίκος Μαστρονικολής, ο οποίος  ανέπτυξε το θέμα: «Ιατρική ευθύνη στην καθημερινή πρακτική».

Στη συνέχεια η κα. Άννα Μαστοράκου Πυρ. Ιατρός – Α’ Αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών ανέπτυξε το θέμα: «Η ιατρική πράξη στο εδώλιο».

«Ποινική ευθύνη σε θέματα αμέλειας γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού» ήταν το θέμα της εισήγησης του κ. Αντώνη Αλαπάντα, Προέδρου Πρωτοδικείου Πατρών  – Προϊσταμένου του Πρωτοδικείου Πατρών και Διδάκτορος της Νομικής Σχολής Αθηνών.

Ο δικηγόρος και βουλευτής  Α’ Αθηνών κ. Θάνος Πλεύρης ανέπτυξε το θέμα: «Αστική ευθύνη σε θέματα αμέλειας ιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού».

Μεταξύ άλλων την εκδήλωση παρακολούθησαν ο βουλευτής Ηλείας της ΝΔ κ. Ανδρέας Νικολακόπουλος, ο αντιπεριφερειάρχης κ. Νίκος Κοροβέσης, ο δήμαρχος Ζαχάρως κ. Κώστας Αλεξανδρόπουλος, ο αντιδήμαρχος Πηνειού κ. Γιώργος Παναγούλιας, ο πρόεδρος Πρωτοδικών Αμαλιάδας κ. Κων/νος Χονδρόσμος, η Εισαγγελέας Αμαλιάδας κα. Αρετή Τέγου, ο Αρχιμανδρίτης π. Φιλάρετος κ.α.