Ηλεία

Αμαλιάδα: Μετακίνηση μετ’ εμποδίων για τους φοιτητές του ΤΕΙ

Πλημμυρίζει ο δρόμος αλλά και οι εξωτερικοί χώροι
των κτιριακών εγκαταστάσεων..

Μετ’ εμποδίων μετακινούνται οι φοιτητές του ΤΕΙ ‘Τεχνολόγων Γεωπόνων’ στην Αμαλιάδα, ειδικά κατά τις ημέρες που ο καιρός είναι βροχερός, δηλαδή σχεδόν σε καθημερινή βάση! Η δυσκολία στην μετακίνηση δεν αφορά μόνο την  πρόσβασή τους στο κτιριακό συγκρότημα αλλά… και εντός του κτιριακού συγκροτήματος.

Οι περισσότεροι φοιτητές κινούνται πεζοί και για να μπορέσουν να φθάσουν μέχρι το τμήμα, είτε από τα σπίτια τους στην Αμαλιάδα είτε από την εστία στην Ιερά Μονή Φραγκαβίλλας, χρειάζεται να διανύσουν μεγάλη απόσταση.

Δυσκολίες στην πρόσβαση

Αντιλαμβάνεται κανείς πόσο πιο δύσκολα είναι τα πράγματα όταν βρέχει και πόσο ακόμη πιο δύσκολη γίνεται η κατάσταση όταν χρειάζεται να διανύσουν δρόμους που πλημμυρίζουν ή είναι γεμάτοι λάσπη για να μπορέσουν να προσεγγίσουν την είσοδο του ΤΕΙ.

Ανάλογη κατάσταση όμως επικρατεί και στους εξωτερικούς  χώρους του κτιριακού συγκροτήματος, αφού σε πολλά σημεία τα βρόχινα νερά σχηματίζουν μικρές λίμνες και οι φοιτητές ή πρέπει να ‘πετάξουν’ για να μπορέσουν να μπουν στις αίθουσες ή απλώς να πατήσουν τα νερά και να βραχούν.

Ακόμη και για μπουν από την κεντρική είσοδο του κτιρίου πρέπει να προσεγγίσουν από τα πλαϊνά γιατί το κεντρικό τμήμα είναι συνήθως γεμάτο νερά. Ανάλογη εικόνα σε πολλά σημεία του εξωτερικού χώρου και ακόμη και ο σκεπαστός διάδρομος που ενώνει επί της ουσίας τους χώρους των γραφείων με το κεντρικό κτίριο διδασκαλίας, δεν προστατεύει τους φοιτητές όταν βρέχει πολλή και απαιτείται η κάλυψή του για να μπορούν να μετακινούνται ανώδυνα.

«Μερικές φορές είναι ακατόρθωτο να φτάσουν οι φοιτητές στο ΤΕΙ, ενώ και για να μπούμε στις αίθουσες διδασκαλίας πρέπει να κάνουμε ακροβατικά» αναφέρει στην ‘Π’ ο πρόεδρος του Συλλόγου των φοιτητών Γιάννης Μάρκου, ο οποίος γίνεται καθημερινά αποδέκτης παραπόνων των συμφοιτητών του.

Ανάλογα παράπονα δεχτήκαμε και στην ‘Π’ με βασικό αίτημα να γίνουν κάποιες παρεμβάσεις έτσι ώστε να βελτιωθεί η καθημερινότητα των φοιτητών, οι οποίοι επίσης έχουν πληγεί κατά μία έννοια από το φετινό δύσκολο χειμώνα.

Όπως  εξηγεί ο πρόεδρος των φοιτητών, το θέμα του δρόμου και της πρόσβασης στο ΤΕΙ, είναι κάτι που έχει απασχολήσει επανειλλημμένα τον Σύλλογο, καθώς οι περισσότεροι μετακινούνται πεζοί από το δρόμο πίσω από το Νοσοκομείο της Αμαλιάδας, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να περάσουν όταν βρέχει γιατί γεμίζει λάσπες.

Και όταν φθάνουν όμως στο τμήμα του δρόμου πριν την κεντρική εξωτερική είσοδο του τμήματος, αντιμετωπίζουν προβλήματα πολλές φορές γιατί συσσωρεύονται πολλά νερά και οι φοιτητές δεν έχουν που να πατήσουν.

Ανάλογη κατάσταση και στους εξωτερικούς χώρους καθώς και εκεί λιμνάζουν τα νερά. «Κάνουμε ακροβατικά για να μπούμε στις αίθουσες, αφού τα νερά σχηματίζουν λίμνες. Ακόμη στον στεγασμένο εξωτερικό διάδρομο έχουμε πρόβλημα, αφού πρέπει να καλυφθεί με κάτι στα πλαϊνά για μην βρεχόμαστε» ανέφερε ο κ. Μάρκου, ο οποίος επεσήμανε ότι το θέμα έχει τεθεί στον δήμο και είχε συζητηθεί, τουλάχιστον στους εξωτερικούς χώρους του κτιρίου, να γίνει μία πλακόστρωση, έδωσε τα σχέδια στον αρμόδιο αντιδήμαρχο, ωστόσο δεν έχει γίνει τίποτα μέχρι σήμερα.

Χωρίς συγκοινωνία

Επιπλέον οι φοιτητές αναδεικνύουν και το θέμα της συγκοινωνίας, καθώς παρά τις συζητήσεις που έγιναν στο παρελθόν, δυστυχώς δεν κατέστη εφικτό να επέλθει κάποια συμφωνία με το ΚΤΕΛ προκειμένου να λειτουργήσουν δρομολόγια προς και από το ΤΕΙ για να μπορούν να μετακινούνται οι φοιτητές.

Γεγονός, που προκαλεί επιπλέον προβλήματα, αφού η απόσταση που διανύουν καθημερινά οι φοιτητές είναι μεγάλη.

«Είναι ένα θέμα που το έχουμε θέσει, έχουμε πει και στον Δήμαρχο ότι πρέπει να υπάρχει συγκοινωνία γιατί είναι μεγάλη η απόσταση που διανύουν οι φοιτητές και πολλές φορές η μετακίνηση είναι ακατόρθωτη, ειδικά τις βροχερές ημέρες όπως προαναφέραμε. Πραγματικά όλο αυτό το διάστημα που βρέχει οι φοιτητές δυσκολεύονται να διανύσουν την απόσταση με τα πόδια» ανέφερε ο κ. Μάρκου και αναμένεται να τεθούν εκ νέου τα θέματα στον δήμο.

Όλη η επικαιρότητα