Ηλεία

Αμαλιάδα: Μια γροθιά για τους πληγέντες των πυρκαγιών

Συγκινητική είναι η ανταπόκριση των πολιτών της Ηλείας στο κάλεσμα του Ιατρικού Συλλόγου Αμαλιάδας για συμμετοχή στην έκτακτη διήμερη εθελοντική αιμοδοσία, προκειμένου να καλυφθούν οι μεγάλες ανάγκες σε αίμα για τους τραυματίες των φονικών πυρκαγιών της Αττικής.

Οι Έλληνες, οι Ηλείοι, γίνονται μια γροθιά αποδεικνύοντας τα τεράστια ψυχικά αποθέματα που διαθέτουν, την δύναμη με την οποία στέκονται δίπλα στον συνάνθρωπο τις δύσκολες τούτες ώρες.

Την πρωτοβουλία του Ιατρικού Συλλόγου, στηρίζουν ο Δικηγορικός Σύλλογος Αμαλιάδας και ο Εμπορικός Σύλλογος, μέλη των οποίων συμμετείχαν χθες ως εθελοντές αιμοδότες στην αιμοδοσία που διοργανώθηκε στο Τμήμα αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Αμαλιάδας, με την αμέριστη συμπαράσταση της διοίκησης και του προσωπικού του τμήματος.

Δίπλα στον συνάνθρωπο

Κανείς δεν έχει μείνει ασυγκίνητος, όλοι αποδεικνύουν ότι είναι εδώ για τον συνάνθρωπο και το πιο ενθαρρυντικό όλων, εκτός της μεγάλης ανταπόκρισης για προσφορά αίματος, είναι ότι μπροστάρηδες στην προσπάθεια είναι οι νέοι άνθρωποι.

Όπως ανέφερε η υπεύθυνη γιατρός του Τμήματος αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Αμαλιάδας Γιάννα Σταυροπούλου, είναι άκρως ενθαρρυντικό το γεγονός ότι οι νέοι ήταν από τους πρώτους που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και έσπευσαν να προσφέρουν για τους συνανθρώπους που υποφέρουν εξαιτίας των πυρκαγιών.

Το μήνυμα που δίνουν οι νέοι είναι ελπιδοφόρο, καθώς για πολλούς η πρώτη αυτή συμμετοχή στην εθελοντική αιμοδοσία αναμένεται να έχει και συνέχεια, προκειμένου να συνεχίσουν καθ’ όλη την διάρκεια της ζωής της, συμβάλλοντας στην κάλυψη των τεράστιων αναγκών για αίμα που έχει η χώρα μας.

Η εθελοντική αιμοδοσία θα συνεχιστεί και σήμερα στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας, από τις 9 το πρωί έως τις 1:30 το μεσημέρι.

«Να είσαι εκεί για τον Άλλο. Δώσε αίμα. Μοιράσου τη ζωή» είναι το μήνυμα και απευθύνεται σε όλους.

Όλη η επικαιρότητα