Χωρίς κατηγορία

Αμαλιάδα: Νέο ξεκίνημα για την «Κίνηση Ανεξάρτητων Νέων»

Ακούστε το άρθρο

Μαρία Καραμπάτση

(karabatsimaro@yahoo.gr)

Πραγματικότητα αποτελεί για την Αμαλιάδα η «Κίνηση Ανεξάρτητων Νέων» που διευρύνει πλέον τη δράση της και αναλαμβάνει πρωτοβουλία για την πολιτική ενεργοποίηση των νέων.

Αν και η «Κίνηση Ανεξάρτητων Νέων» δημιουργήθηκε το 2007 με αρχικό σκοπό την υλοποίηση του «Φεστιβάλ Νεολαίας» που ελάμβανε χώρα τα καλοκαίρια στην πλατεία της Κουρούτας, οι νέοι, όντας ανήσυχα πνεύματα και άκρως ευαισθητοποιημένοι με όσα συμβαίνουν γύρω τους στην Ελλάδα του σήμερα, αποφάσισαν να μην παραμείνουν άπραγοι, αλλά να διευρύνουν τη δράση τους.

Σε συνάντηση που είχαν οι ιδρυτές της «Κίνησης Ανεξάρτητων Νέων», αποφάσισαν να αναλάβουν πρωτοβουλία, έτσι ώστε οι νέοι να μπορέσουν να εκφραστούν, να κινητοποιηθούν και να βγουν στο προσκήνιο όχι ως απλοί θεατές, αλλά εκφράζοντας τις απόψεις τους, δείχνοντας ότι έχουν φωνή, ότι έχουν όραμα, ότι μπορούν να κάνουν πολλά.

Είναι μία παρέα νέων ανθρώπων τώρα, στην πορεία όμως η παρέα αυτή θα μεγαλώσει, αυτός είναι ο στόχος, αυτό θέλουν οι νέοι…

Στη σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε αναφέρουν χαρακτηριστικά:

«Η Κίνηση Ανεξάρτητων Νέων δημιουργήθηκε το 2007 με το σκεπτικό να αποτελέσει έναν φορέα οργάνωσης και υλοποίησης του «Φεστιβάλ Νεολαίας» και την προοπτική μιας πολιτικής ενεργοποίησης στο μέλλον. Το μέλλον ήρθε! Σήμερα, μια παρέα νέων ανθρώπων της τοπικής κοινωνίας, αναλαμβάνουμε την πρωτοβουλία για την πολιτική δραστηριοποίηση των Ανεξάρτητων Νέων, τόσο σε ανθρώπινο-κοινωνικό-λαϊκό επίπεδο όσο και θεσμικά σύμφωνα με την σύσταση της Κ.Α.ΝΕ προ ετών. ΚΙΝΗΣΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΝΕΩΝ: Η ονομασία της συλλογικότητας που ουσιαστικά σήμερα επιχειρούμε να δώσουμε πολιτικό περιεχόμενο, ίσως δείχνει ότι βλέπαμε τότε, αυτά που φαίνονται σήμερα. Ακόμα κι έτσι, τα μηνύματά μας αναδείχθηκαν ξεκάθαρα. Αυτά που εκφράζουμε, είναι αυτά που μας εμπνέουν. Για μια καλύτερη κοινωνία ανθρώπων-πολιτών».

Όλη η επικαιρότητα