Ηλεία

Αμαλιάδα: Όμορφες στιγμές στην 3η Ιππική Παρέλαση – Αγέρωχα άλογα, ταπεινό γαϊδουράκι

Ακούστε το άρθρο

Τα υπερήφανα άλογα Πηνείας καθώς και άλλων περιοχών συμμετείχαν στην 3η Ιππική παρέλαση που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στα πλαίσια της Ανθοκομικής Έκθεσης  στην Αμαλιάδα, αλλά την παράσταση, αν κρίνουμε από τα χειροκροτήματα των θεατών, έκλεψε ένας συμπαθέστατος … γαϊδαράκος που συμμετείχε ταπεινά στην παρέλαση.

Ο Ιππικός Σύλλογος Αμαλιάδας-Πηνείας μαζί με τον Δήμο Ήλιδας, διοργάνωσαν την Ιππική παρέλαση την οποία παρακολούθησαν εκατοντάδες θεατές που περίμεναν υπομονετικά δεξιά και αριστερά στα πεζοδρόμια μπροστά από την Ανθοκομική Έκθεση, αλλά και κατά μήκος της οδού Αρχ. Ήλιδας.

Σύμφωνα με τον κ. Νησιώτη Αλέξανδρο γραμματέα του Ιππικού Συλλόγου Αμαλιάδας Πηνείας που παρουσίασε αναλυτικά την εκδήλωση, συμμετείχαν 42 άλογα.

Η παρέλαση διέσχισε τις οδούς Καλυβίων,Αρχ. Ήλιδας, Βύρωνος, Σισίνη, Δροσίνη, Δωδεκανήσου με κατάληξη την πλατεία Ανεμομύλου.

Πολλοί από τους αναβάτες φανέρωσαν τις ιδιαίτερες δυνατότητες των αλόγων τους εντυπωσιάζοντας  τους θεατές, ειδικά τους μικρούς σε ηλικία. Ρυθμικοί βηματισμοί των αλόγων και τα πλάγια περάσματα, έκαναν τους θεατές να χειροκροτήσουν πολλές φορές, ενώ εντυπωσιακές ήταν πράγματι και οι αμαζόνες – ιππείς.

Όμως η εμφάνιση ενός γαϊδουριού που συμμετείχε στην παρέλαση καταχειροκροτήθηκε από όλους .Στην Ιππική παρέλαση συμμετείχαν και ο  Ιππικός Σύλλογος Ήλιδας “Ο Πέλοπας” καθώς και ο Ιππικός Σύλλογος Ανδραβίδας «Κένταυρος» με 14 άλογα. Όλοι οι συμμετέχοντες τιμήθηκαν από τον Δήμο Ήλιδας με επαίνους.

Η βραδιά έκλεισε με παραδοσιακούς χορούς Χοροί από τον Λαογραφικό-Πολιτιστικό Σύλλογο “Ρίζες”.

Όλη η επικαιρότητα