Ηλεία Υγεία

Αμαλιάδα: Πάνω από 5.000 κόσμος για την σωτηρία του νοσοκομείου

Ακούστε το άρθρο

“Πορεία Σωτηρίας” του Νοσοκομείου Αμαλιάδας χαρακτηρίζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων το ‘Καραβάνι της Υγείας’, την πορεία δηλαδή που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τετάρτη 28 Ιουνίου, και εκτιμά ότι η συμμετοχή θα ξεπεράσει τις 5.000 άτομα!

Σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ κάνει λόγο για το πολυπληθέστερο ‘Καραβάνι Υγείας’ που έχει διοργανωθεί μέχρι σήμερα και απευθύνει κάλεσμα σε όλους να δώσουν το παρών στην πορεία που στόχο έχει την σωτηρία του Νοσοκομείου Αμαλιάδας, καθώς επίσης και των άλλων Νοσοκομείων, των Κέντρων Υγείας, των Προνοιακών Μονάδων και του ΕΚΑΒ.

Αποκλεισμός και στην εθνική οδό

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι θα ξεκινήσει στις 8 από το Νοσοκομείο Αμαλιάδας, θα διέλθει το κέντρο της πόλης και θα καταλήξει στη Νέα Εθνική Οδό Πατρών-Πύργου (στον κόμβο Παπακασελά) όπου θα υπάρξει πολύωρος αποκλεισμός της.

 «Η κυβέρνηση προκειμένου να κρατήσει καθηλωμένες τις Δημόσιες Δαπάνες Υγείας, στο τριτοκοσμικό ύψος 5% του ΑΕΠ προωθεί την κατάργηση – ενοποίηση Νοσοκομείων, κλινικών μέσα από τον Ανασχεδιασμό του Υγειονομικού Χάρτη. Αντί αύξησης της χρηματοδότησης των Νοσοκομείων και επαρκούς στελέχωσής τους, προωθεί την συρρίκνωση του Δημόσιου Τομέα Υγείας.  Δεν θα το επιτρέψουμε. Η κυβέρνηση θα νοιώθει συνεχώς τις δυναμικές κινητοποιήσεις της ΠΟΕΔΗΝ και των Εργαζομένων στην Υγεία και την Πρόνοια» αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση.

Επισημαίνεται δε ότι οι υπηρεσίες ημέρα με την ημέρα υποβαθμίζονται όλο και πιο πολύ λόγω της συνεχούς μείωσης του προσωπικού, της χρηματοδότησης και της αυξημένης ζήτησης.

Υγειονομική βόμβα

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ το Εθνικό Σύστημα Υγείας με τις πολιτικές που ασκούνται μετατρέπεται σε υγειονομική βόμβα η οποία θα σκάσει σε ένα – δύο χρόνια ανεξαρτήτως από το ποιος θα κυβερνά τον τόπο και θεωρεί βέβαιο ότι σε ένα- δύο χρόνια το 70% του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού των Νοσοκομείων θα είναι εκτός λειτουργίας λόγω έλλειψης συντήρησης και ανανέωσής του.

«Όλοι μαζί θα καταφέρουμε να σώσουμε το ΕΣΥ, την μεγαλύτερη κοινωνική κατάκτηση της μεταπολίτευσης που οι πολίτες έχουν ανάγκη περισσότερο από ποτέ. Οι μνημονιακές πολιτικές που ασκήθηκαν και ασκούνται τσάκισαν μισθούς και συντάξεις και δεν υπάρχει δυνατότητα αναζήτησης υπηρεσιών υγείας στον ιδιωτικό τομέα» καταλήγει η ανακοίνωση.

Όλη η επικαιρότητα