Ηλεία

Σοκ στο πανελλήνιο έχει προκαλέσει το μαχαίρωμα 15χρονου από 16χρονο συμμαθητή του στην Αμαλιάδα – «Μαχαιρωμένη»… Παιδεία!

Ακούστε το άρθρο

Τον χτύπησε με μαχαιράκι πολυεργαλείου!

Συγκλονισμένη η μαθητική κοινότητα και η τοπική κοινωνία

Σοκ έχει προκαλέσει στο πανελλήνιο η «επίθεση» και ο τραυματισμός με αιχμηρό αντικείμενο ενός 15χρονου μαθητή στην Αμαλιάδα από 16χρονο συμμαθητή του χθες το πρωί στο 1ο Λύκειο Αμαλιάδας! Το πρωτοφανές περιστατικό που «μούδιασε» την τοπική κοινωνία, συνέβη χθες περίπου στις 9 το πρωί την ώρα του διαλλείματος με τον 15χρονο μαθητή της πρώτης τάξης του λυκείου να τραυματίζεται στην ωμοπλάτη και το χέρι, χωρίς ευτυχώς να έχει κινδυνέψει η ζωή του. Ο 16χρονος συμμαθητής του 15χρονου που χτυπήθηκε, μετά το πρωτοφανές συμβάν τράπηκε σε φυγή και περίπου στις 2 το μεσημέρι παρουσιάστηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Αμαλιάδας μαζί με τον πατέρα του όπου και παραδόθηκε. Ο 16χρονος κρατήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα και σήμερα θα οδηγηθεί στην Εισαγγελέα Αμαλιάδας. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για επικίνδυνη σωματική βλάβη και παράβαση του νόμου περί όπλων. Το αιχμηρό αντικείμενο ήταν μέρος πολυεργαλείου που διαθέτει διάφορα αιχμηρά μέρη, μεταξύ αυτών και τιρμπουσόν για φελλούς μπουκαλιών!

Μπροστά στους συμμαθητές του…

Το περιστατικό συνέβη στο προαύλιο του σχολείου, μπροστά στα έκπληκτα μάτια των συμμαθητών τους. Σύμφωνα με πληροφορίες ο 16χρονος δράστης, ήρθε πίσω από τον 15χρονο και άρχισε ξαφνικά να του φέρει χτυπήματα με αιχμηρό αντικείμενο που είχε μέσα στο χέρι του και προεξείχε ανάμεσα από τα δάχτυλα! Κάποιοι είπαν ότι άρχισαν να λογομαχούν έντονα, ενώ κάποιοι άλλοι ότι έγινε ξαφνικά η «επίθεση», με τον 15χρονο μαθητή να προσπαθεί να αμυνθεί και να σταματήσει τον συμμαθητή του που συνέχιζε να τον τραυματίζει στο σώμα!

Συμμαθητές τους ανέφεραν ότι ο 16χρονος ήρθε πίσω από τον 15χρονο ήρεμα και με ψυχρότητα άρχισε να τον μαχαιρώνει, αιφνιδιάζοντας τους πάντες!

Στο σχολείο επικράτησε πανικός και οι καθηγητές ειδοποίησαν ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που μετέφερε τον μαθητή στο νοσοκομείο Αμαλιάδας. Εκεί του παρασχέθηκαν αρχικά οι πρώτες βοήθειες και έγιναν κάποιες εξετάσεις, καθώς και τρία ράμματα στην περιοχή της πλάτης. Αργότερα κρίθηκε σκόπιμο να μεταφερθεί στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων Πατρών, όπου και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

Προσωπικές διαφορές…

Οι αστυνομικές αρχές ερευνούν τα ακριβή αίτια της πρωτοφανούς «επίθεσης», με τις πληροφορίες να μιλούν ότι είχαν προσωπικές διαφορές. Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες ο 15χρονος και ο 16χρονος είχαν παρεξηγηθεί σε ένα πάρτι πριν από μερικές ημέρες.

Πληροφορίες λένε ότι ο 16χρονος δράστης έχει προκαλέσει «επεισόδια» και κατά το παρελθόν στην Αμαλιάδα και ότι πρόκειται για ένα παιδί που οι μαθητές του σχολείου φοβούνται. Επίσης, σύμφωνα με μαρτυρίες συχνά επιδεικνύει ότι κουβαλάει κάποιο αιχμηρό αντικείμενο, με κάποιους μαθητές να μην πέφτουν από τα «σύννεφα» για το χθεσινό συμβάν.

Γονείς που θέλησαν να κρατήσουν την ανωνυμία τους ανέφεραν ότι ο ανήλικος δράστης είχε εμπλακεί στο πρόσφατο παρελθόν σε «επεισόδιο» για οπαδικές  διαφορές, όπου και τότε οι εμπλεκόμενοι είχαν χρησιμοποιήσει αιχμηρά αντικείμενα, ενώ εξέφρασαν τους χρόνιους φόβους για την συμπεριφορά του 16χρονου μέσα, αλλά και έξω από το σχολικό περιβάλλον…

«Τον έχουν ξαναχτυπήσει…», λέει ο αδελφός του

Ότι δεν είναι η πρώτη φορά που χτυπούν τον αδελφό του, είπε ο αδελφός του 15χρονου: «ο αδελφός μου δεν θέλει να είναι στην ομάδα τους και να ασχολείται με κάποια πράγματα που μάλλον κάνουν αυτά τα παιδιά. Για αυτό του επιτέθηκαν. Τον μαχαίρωσε πισώπλατα δύο φορές και πήγε να τον μαχαιρώσει και στο πρόσωπο, αλλά ο αδελφός μου ευτυχώς πρόλαβε και έβαλε μπροστά τα χέρια του. Δεν είναι η πρώτη φορά που τον χτυπούν…», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Για λυπηρό φαινόμενο στην σχολική κοινότητα μίλησε ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας κ. Βασίλης Δημητρέλλος. Ο κ. Δημητρέλλος ζήτησε από τον διευθυντή του σχολείου να ενημερώσει την Εισαγγελία Αμαλιάδας και ταυτόχρονα γνωστοποίησε ότι η Διεύθυνση προσανατολίζεται στην χρήση υποστηρικτικών δομών για τους μαθητές.

Για το περιστατικό και για τις στιγμές που ο μαθητής παρέμεινε στο νοσοκομείο Αμαλιάδας, μίλησε ο αναπληρωτής διοικητής της νοσηλευτικής μονάδας κ. Γιάννης Χουζούρης: Πρόκειται για ένα ατυχές περιστατικό που όλοι το καταδικάζουμε. Αμέσως έγινε εισαγωγή στην χειρουργική κλινική του νοσοκομείου Αμαλιάδας και έμπειροι χειρουργοί που έχουμε στο νοσοκομείο μετά από υπέρηχο, ο οποίος έδειξε ότι δεν έχει σοβαρά εσωτερικά τραύματα, δηλαδή στα ζωτικά όργανα ή στις βασικές αρτηρίες, έκαναν τρία ράμματα στην πλάτη, όπου έφερε πολλαπλά τραύματα, όπως με ενημέρωσαν, και είχε και ένα τραύμα στο χέρι του.

Το παιδί ήταν τρομοκρατημένο, του παρασχέθηκε και ψυχολογική βοήθεια, φοβήθηκε. Σταθεροποιήθηκε η κατάσταση της υγείας του και οι γιατροί αποφάσισαν να το μεταφέρουμε στο Καραμανδάνειο Παίδων, για να γίνουν περισσότερες απεικονιστικές διαγνώσει στην παιδοχειρουργική,  χωρίς να υπάρχει κάτι το ανησυχητικό για την υγεία του».

Όλη η επικαιρότητα