Ηλεία

Αμαλιάδα: Παρέμβαση εισαγγελέα για τον παράνομο τζόγο – Ελεύθερη η γυναίκα που συνελήφθη

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Ήλιδας, ερευνούν συνολικά 89 λογαριασμούς παικτών που είχαν δημιουργηθεί στις ιστοσελίδες του παράνομου διαδικτυακού τζόγου.
Ακούστε το άρθρο

Να ερευνηθεί σε βάθος η υπόθεση της γυναίκας που συνελήφθη για παράβαση της νομοθεσίας που αφορά τα παίγνια ζήτησε η Εισαγγελέας Πρωτοδικών Αμαλιάδας, χωρίς να προχωρήσει στην κίνηση ποινικής δίωξης.

Η νεαρή γυναίκα οδηγήθηκε χθες το πρωί στο γραφείο της Εισαγγελέως με τη σχηματισθείσα σε βάρος της δικογραφία, η οποία παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρτικής εξέτασης για τη διερεύνηση και διάγνωση του αδικήματος ή των αδικημάτων, ενώ στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερη.

«Η εντολέας μου ότι δεν έχει κανέναν απολύτως βαθμό συμμετοχής σε αξιόποινη πράξη. Και αυτό θα αποδειχθεί στην πορεία» δήλωσε στην εφ. «Πατρίς» ο δικηγόρος της συλληφθείσας Μάκης Παπαγιαννόπουλος.

Όσον αφορά την υπόθεση, η ημεδαπή γυναίκα συνελήφθη το πρωί της Κυριακής 29 Ιανουαρίου στην Αμαλιάδα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ήλιδας και σε βάρος της σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας που αφορά τα παίγνια. Ειδικότερα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας, στο πλαίσιο αξιοποίησης πληροφοριών, οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Ήλιδας, πραγματοποίησαν έρευνα στην οικία της, κατά την οποία βρήκαν και κατέσχεσαν ένα φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή, 1.900 ευρώ, ένα κινητό τηλέφωνο και ιδιόχειρες σημειώσεις. Από την προανάκριση που ενήργησαν οι αστυνομικοί, προέκυψε ότι η νεαρή διαχειριζόταν δυο ιστότοπους παράνομου διαδικτυακού τζόγου και με το ρόλο του παρένθετου προσώπου (μπούκερ), προσέλκυε πελάτες, προκειμένου να συμμετάσχουν ως παίκτες σε τυχερά παίγνια.

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Ήλιδας, ερευνούν συνολικά 89 λογαριασμούς παικτών που είχαν δημιουργηθεί στις ιστοσελίδες του παράνομου διαδικτυακού τζόγου.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφ. «Πατρίς» οι κατασχεμένες ηλεκτρονικές συσκευές θα αποσταλούν για ανάλυση στο Τμήμα Εξέτασης Ψηφιακών Πειστηρίων της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, ώστε να εξακριβωθεί ο βαθμός συμμετοχής της νεαρής στα διερευνώμενα εγκλήματα.

Δ. Ντζανάτος: «Λερναία Ύδρα ο παράνομος διαδικτυακός τζόγος»

Το νέο πλήγμα που επέφερε η Ελληνική Αστυνομία κατά του παράνομου διαδικτυακού τζόγου, επιβεβαιώνει τα όσα δήλωσε πρόσφατα στο capital.gr ο πρόεδρος της Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (ΕΕΕΠ), Δημήτρης Ντζανάτος.  «Η αλήθεια είναι ότι ο παράνομος τζόγος στο διαδίκτυο διογκώνεται και για αυτόν τον λόγο βρισκόμαστε συνεχώς σε αναζήτηση των ιστοσελίδων με τυχερά παιχνίδια, τα οποία λειτουργούν παράνομα. Ο παράνομος τζόγος στο διαδίκτυο μπορεί να χαρακτηριστεί σαν μια Λερναία Ύδρα, καθώς διαρκώς αλλάζει πρόσωπα και εκεί που αντιμετωπίζεις το ένα φυτρώνουν άλλα εκατό», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ντζανάτος.  Σύμφωνα με τον ίδιο, ήδη περισσότερες από 2.000 ιστοσελίδες έχουν εντοπιστεί και είναι στη «μαύρη λίστα» της ΕΕΕΠ.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.  σχετικά με τη σύλληψη γυναίκας στην Αμαλιάδα για παράνομα τυχερά παίγνια:

https://www.astynomia.gr/2023/01/30/30-01-2023-synelifthi-gynaika-stin-amaliada-gia-paranoma-tychera-paignia/

Όλη η επικαιρότητα