Χωρίς κατηγορία

Αμαλιάδα: Πήγε να ανοίξει το μαγαζί του και εντόπισε λιπόθυμη γυναίκα!

ginaika.jpg
Ακούστε το άρθρο

Τυχερή μέσα στην ατυχία της στάθηκε μια ηλικιωμένη αλλοδαπή γυναίκα στην Αμαλιάδα, η οποία έπεσε σε πεζοδρόμιο της πόλης, αλλά ευτυχώς εντοπίστηκε γρήγορα από καταστηματάρχη και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο.

Tο περιστατικό σημειώθηκε επί της οδού Φιλικής Εταιρείας, κοντά στο Λαζαράκειο Δημοτικό Μέγαρο Αμαλιάδας. Δέκα λεπτά πριν από τις 5 χθες το απόγευμα, καταστηματάρχης πήγε να ανοίξει το μαγαζί του και έκπληκτος διαπίστωσε ότι έξω από αυτό και επάνω στο πεζοδρόμιο, βρισκόταν μια λιπόθυμη γυναίκα.

Βρεχόταν στο πεζοδρόμιο

Ο καταστηματάρχης την πλησίασε για να δει τι είχε συμβεί και να της προσφέρει βοήθεια. Η γυναίκα, εκτιμάται ότι ήταν πεσμένη για αρκετή ώρα στο συγκεκριμένο σημείο, ωστόσο δεν φαινόταν από το δρόμο, αφού βρισκόταν ακριβώς πίσω από ένα αυτοκίνητο.

Όταν άρχισε να της μιλά ο καταστηματάρχης, η γυναίκα, που κειτόταν στο πεζοδρόμιο και βρεχόταν από τη βροχή, άρχισε να ανακτά τις αισθήσεις της, ωστόσο δεν ήταν εφικτή η συνεννόηση, αφού μιλούσε Ρουμάνικα.

Όπως διαπίστωσε ο καταστηματάρχης, η γυναίκα είχε χτυπήσει στο κεφάλι κατά την πτώση και ζαλιζόταν, κατά συνέπεια δεν μπορούσε να περπατήσει. Άμεσα κλήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, ωστόσο εκείνη τη στιγμή δεν ήταν διαθέσιμο και παράλληλα ειδοποιήθηκε και το Αστυνομικό Τμήμα Αμαλιάδας και στο σημείο έσπευσαν δύο αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙΑΣ.

Παρά το γεγονός ότι αναζήτησαν τα στοιχεία της γυναίκας, δεν ήταν δυνατή η συνεννόηση. Οι αστυνομικοί έμειναν στο πλευρό της, μέχρι την ώρα που έφθασε στο σημείο ασθενοφόρο και την μετέφερε στο Νοσοκομείο του Πύργου.

Σε περίπτωση που η γυναίκα είχε πέσει νυχτερινές ώρες ή σε κάποιο απόμερο σημείο, είναι αμφίβολο εάν η έκβαση θα ήταν θετική. Πάντως η ίδια, αισθάνθηκε τόσο μεγάλη ευγνωμοσύνη για τον καταστηματάρχη, τους περίοικους και τους αστυνομικούς, που προσπάθησε να τους φιλήσει τα χέρια!

Μαρία Καραμπάτση

(karabatsimaro@yahoo.gr)

 

Όλη η επικαιρότητα