Ηλεία

Αμαλιάδα: Πόλη φιλική για τους ΑμΕΑ – Δύο seatrac στην Κουρούτα

Με υποσχέσεις και δεσμεύσεις  συνοδεύτηκε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας  του Συλλόγου Παραπληγικών κινητικά αναπήρων Περιφερειακής ενότητας Ηλείας, οι οποίες αν υλοποιηθούν θα κάνουν την ζωή των συνανθρώπων μας πολύ καλύτερη.

Ο Σύλλογος πραγματοποίησε στο Εργατικό Κέντρο εκδήλωση που συνοδεύτηκε από Γενική Συνέλευση, διοικητικό και οικονομικό απολογισμό καθώς και προγραμματισμό δράσεων για το 2018.

Στην Κουρούτα

Στην εκδήλωση ο δήμαρχος Ήλιδας κ. Χρήστο Χριστοδουλόπουλο, τόνισε ότι  αγωνίζεται ώστε η Αμαλιάδα να είναι μια πόλη φιλική για τα ΑμΕΑ, με θέσης στάθμευσης, ενώ στην Κουρούτα θα τοποθετηθούν δύο Seatrac με ευρωπαϊκό πρόγραμμα που «τρέχει» από 15 Ιανουαρίου. «Είμαστε έτοιμοι να καταθέσουμε πρόταση για δύο θέσεις, τις οποίες θα συζητήσουμε. Έχω την ελπίδα ότι θα ενταχθούμε στο πρόγραμμα». Επίσης αναφέρθηκε στον αγώνα που δίνει με το Κίνημα Φίλων Χελωνίτη Κόλπου για τον καθαρισμό 53 στρεμμάτων στο Παλούκι και την δημουργία πανελλήνιου Παραθεριστικού Κέντρου ΑμΕΑ στη Μαραθιά σε οικόπεδο 7 στρεμμάτων που ανήκει στην Ι.Μ.Ηλείας και η οποία προτίθεται να το παραχωρήσει για την χρήση αυτή.

Παρόντες επίσης στην εκδήλωση και ο αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Πρόνοιας κ. Χαρακόπουλος Αντώνης που παρέμεινε και στη Γενική Συνέλευση,  ο πρώην δήμαρχος μέλος του κινήματος Φίλοι του Χελωνίτη Κόλπου, κ. Δημ. Κράλλης, ο πρόεδρος της ΠΟΜΑμΕΑ κ. Λίβανος Ανδρέας, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αμαλιάδος κ. Νίκος Σαψάλης, ο πρόεδρος του ΔΣ του Δήμου Ήλιδας κ. Ανδρέας Νικολακόπουλος, ο αντιδήμαρχος του Δήμου Ήλιδας κ. Αλ. Μανωλόπουλος,  η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγύης Πύργου κ. Ανδριάννα Αγγελακοπούλου, ο αντιδήμαρχος Παιδικών σταθμών και Δ. Αστυνομίας Πύργου Παναγιώτης Μπόμπορης, ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας του Δήμου Πϋργου Γιάννης Αργυρόπουλος, η πρόεδρος του παραρτήματος Αμαλιάδας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού κ. Μαρία Χριστοφόρου, από την ΤΟ ΝΔ  του Δήμου Ηλιδας ο πρόεδρος κ. Χριστοφόρου Παναγιώτης, και ο υπεύθυνος εκλογικού αγώνα Νοταράς Κώστας.

Αιτήματα

Τόσο ο κ. Παπαναγιώτου Παντελής πρόεδρος του Συλλόγου Παραπληγικών κινητικά αναπήρων Περιφερειακής ενότητας Ηλείας  όσο και αντιπρόεδρος κ.Ευθυμίου Παναγιώτης , τόνισαν την ανάγκη να τοποθετηθεί seatrac στην Κουρούτα, επεσήμαναν την ανάγκη να απομακρυνθούν τα τραπεζοκαθίσματα από τον διάδρομο στα πεζοδρόμια της πόλης της Αμαλιάδας  για α ΑμΕΑ και για μια ακόμη φορά κατήγγειλαν την κατάσταση του δρόμου Πατρών –Πύργου που έχει βάλει σε καροτσάκι πολλούς συνανθρώπους μας . Είναι μια σειρά δίκαιων αιτημάτων, τα οποία στηρίζουν όλοι οι φορείς που συμμετείχαν στη χθεσινή εκδήλωση.

Φωτογραφίες από την εκδήλωση: 

Όλη η επικαιρότητα