Ηλεία

Αμαλιάδα: Προσφορά αγάπης σε 500 οικογένειες!

Ακούστε το άρθρο

Την προσφορά τροφίμων σε περίπου 450 οικογένειες που ανήκουν σε  ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και σε  ηλικιωμένους, ξεκίνησε χθες το πρωί από τα γραφεία της στην Αμαλιάδα η Ανθρώπινη Αλληλεγγύη.

Στο πλαίσιο των δράσεων της και με αφορμή τις ημέρες των Χριστουγέννων η οργάνωση  προχωρά για μια ακόμη φορά στη διανομή τροφίμων η οποία συνεχίζεται σήμερα στην Αμαλιάδα και αύριο στον Πύργο  σε οικογένειες που αδυνατούν να προσέλθουν στα γραφεία.

Το Διοικητικό Συμβούλιο μέσω του προέδρου Αποστόλη Αποστολόπουλου ευχαρίστησε  τους χορηγούς, τους εθελοντές  και τον κόσμο  που στηρίζει  και ενισχύει  με κάθε τρόπο  την Ανθρώπινη Αλληλεγγύη,  ανακουφίζοντας τους συνανθρώπους μας που βρίσκονται σε ακραία φτώχεια.

Η οργάνωση ευχαριστεί, επίσης,  τα σούπερ – μάρκετ  LIDL Πύργου και Αμαλιάδας,ΤΕΡΖΗ στον Πύργο,ΣΚΑΒΕΝΙΤΗΣ και ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ στην Αμαλιάδα ,την γαλακτοβιομηχανία ΦΑΡΜΑ-ΗΛΕΙΑΣ και την αρτοποιία ΛΑΒΑΖΟΣ, καθώς και τον αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης Θεόδωρο Βασιλόπουλο για την προσφορά του σε ελιές.

«Κάνουμε ότι μπορούμε με την βοήθεια του κόσμου και των χορηγών μας, ώστε να βοηθάμε τους συνανθρώπους μας που βρίσκονται σε ακραία φτώχεια και τους ηλικιωμένους που αντιμετωπίζουν προβλήματα κυρίως χαμηλοσυνταξιούχους.  Ευχαριστούμε τον κόσμο και τους χορηγούς μας για την στήριξη που μας παρέχουν. Ευχόμαστε σε όλους καλές γιορτές με υγεία και όλοι μας να συμβάλλουμε ώστε από κανένα συνάνθρωπό μας να μην λείπει ένα πιάτο φαί», δήλωσε ο κ. Αποστολόπουλος.

Τον κόσμο και τους χορηγούς τροφίμων ευχαρίστησε χθες ο πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Α. Αποστολόπουλος, ο οποίος γνωστοποίησε ότι η οργάνωση δεν στηρίζεται ως ΜΚΟ από το Δημόσιο

Πραγματική ΜΚΟ…

Με αφορμή την έναρξη της διανομής, ο πρόεδρος της Ανθρώπινης Αλληλεγγύης αναφέρθηκε και στα όσα ακούγονται για τις χρηματοδοτήσεις των ΜΚΟ και το «θολό» πλαίσιο που διέπει κάποιες από αυτές σχετικά με το οικονομικό «κομμάτι».

«Η δική μας ΜΚΟ εντάσσεται στην κοινωνική πρόνοια και δεν έχει χρηματοδότηση από κανέναν Δημόσιο φορέα. Τα χρήματα που συγκεντρώνουμε είναι από τα μέλη, από τους φίλους της Ανθρώπινης Αλληλεγγύης και τα τρόφιμα είναι από τον κόσμο που προσφέρει όταν βρισκόμαστε έξω από τα σούπερ – μάρκετ και από την λαχειοφόρο. Η λαχειοφόρος πραγματοποιείται με την έγκριση της Περιφέρειας, παρακολουθείται και υποβάλλουμε απολογιστικό έλεγχο, για το που πήγαν τα χρήματα, με όλα τα σχετικά παραστατικά.

Για δεύτερη φορά, μας κάλεσε το Πανεπιστήμιο Τρίπολης και ενταχθήκαμε σε μια αξιολόγηση που κάνει στις ΜΚΟ, για σκοπούς, όπως η διαφάνεια, η αποτελεσματικότητα, οι προσφορές. Εμείς, συγκεντρώσαμε τρία «αστεράκια» στα πέντε», επεσήμανε.

Όλη η επικαιρότητα