Ηλεία

Αμαλιάδα: Πυρκαγιά – Μυστήριο στην Εφύρα (ΦΩΤΟ)

Μυστήριο καλύπτει την υπόθεση εκδήλωσης πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου σε κατοικία στην Τοπική Κοινότητα Εφύρας του δήμου Ήλιδας και είχε ως αποτέλεσμα να προκληθούν μεγάλες ζημιές.

Η ισόγεια κατοικία με κεραμοσκεπή βρίσκεται στην άκρη του χωριού και συγκεκριμένα στον παλιό δρόμο που οδηγεί προς Σιμόπουλο και η πυρκαγιά έγινε αντιληπτή γύρω στη 1 τα ξημερώματα από μία γειτόνισσα.

Η γυναίκα μύρισε καπνό και όταν κοίταξε από το παράθυρό της αντιλήφθηκε καπνούς να βγαίνουν από το παράθυρο και αμέσως ειδοποίησε των πρώην αντιδήμαρχο Πηνείας κ. Κώστα Αναγνωστόπουλο, ο οποίος χωρίς να χάσει λεπτό ειδοποίησε την Πυροσβεστική Υπηρεσία Αμαλιάδας και την Αστυνομία

Συναγερμός στο χωριό

Ταυτόχρονα σήμανε συναγερμός σε όλο το χωριό και οι κάτοικοι πετάχτηκαν με τις πιτζάμες τους από τα κρεβάτια και έτρεξαν να δουν τι είχε συμβεί και να προσφέρουν βοήθεια. Από τους πρώτους που έφθασαν εκεί ήταν ο κ. Αναγνωστόπουλος και ο πρόεδρος του χωριού κ. Άγγελος Πετρόπουλος και προσπαθούσαν να συντονίσουν την κατάσταση.

Λίγη ώρα αργότερα έφθασαν στο σημείο δύο οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με τέσσερις πυροσβέστες και δυνάμεις της αστυνομίας και ξεκίνησε το έργο της κατάσβεσης, καθώς η φωτιά είχε επεκταθεί στην κεραμοσκεπή.

Η κατάσβεση ολοκληρώθηκε μετά τις 3 τα ξημερώματα και η φωτιά προηγουμένως η φωτιά είχε προλάβει και είχε καταστρέψει το εσωτερικό της κατοικίας και μερικώς την κεραμοσκεπή.

Εκτιμούν ότι υπήρξε ‘δάκτυλος’

Η κατοικία ανήκει στον Χαράλαμπο Κουρλαμπά, ο οποίος διαμένει μόνιμα στην Αθήνα και έχει μισθώσει το σπίτι σε μία οικογένεια Ρουμάνων με δύο παιδιά. Το ευτύχημα είναι ότι οι Ρουμάνοι το τελευταίο διάστημα δεν βρίσκονταν στο χωριό, καθώς είχαν μεταβεί στην Ρουμανία και το αξιοσημείωτο είναι ότι πριν φύγουν είχαν κλείσει τον γενικό διακόπτη του ρεύματος.

Κατά συνέπεια δημιουργούνται πολλά ερωτηματικά και από χθες τα ξημερώματα κάτοικοι του χωριού σχολιάζουν ότι η φωτιά δεν προκλήθηκε τυχαία αλλά κάποιος πρέπει να εμπλέκεται ξένος δάκτυλος.

«Η φωτιά πρέπει να είναι από χέρι. Ο γενικός διακόπτης του ρεύματος ήταν κλειστός» σχολίασε ο κ. Αναγνωστόπουλος.

Πάντως και ο γιος του ιδιοκτήτη της κατοικίας, ο κ. Χρήστος Κουρλαμπάς, με τον οποίο επικοινώνησε χθες η ‘Πατρίς’, θεωρεί ότι η φωτιά δεν εκδηλώθηκε από μόνη της αλλά κάποιος την έβαλε εσκεμμένα για να κάψει το σπίτι, χωρίς ωστόσο να έχει περαιτέρω στοιχεία.

Ο ιδιοκτήτης ειδοποιήθηκε στις 4 τα ξημερώματα για το συμβάν από τον κ. Αναγνωστόπουλο και μαζί με το γιο του ξεκίνησαν από Αθήνα και το πρωί βρίσκονταν στο χωριό, ενώ στην συνέχεια μετέβησαν στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Αμαλιάδας όπου και έδωσαν κατάθεση στο Ανακριτικό Τμήμα που έχει ξεκινήσει τις έρευνες για να ρίξει φως στην υπόθεση.

Όλη η επικαιρότητα