Ηλεία

Αμαλιάδα: Repeat… στην Εκπτωτική νύχτα!

Ακούστε το άρθρο

Ανοιχτά για δεύτερο απόγευμα Σαββάτου θα παραμείνουν τα καταστήματα της Αμαλιάδας, καθώς αυτή είναι η απόφαση που ελήφθη από τον Εμπορικό Σύλλογο και καταστηματάρχες που συμμετείχαν στην συνεδρίαση που έγινε το απόγευμα της Δευτέρας.

Έτσι, το ερχόμενο Σάββατο 17 Φεβρουαρίου τα καταστήματα θα ανοίξουν στις 6 το απόγευμα και θα παραμείνουν ανοιχτά μέχρι τις 12 τα μεσάνυχτα.

Η ανακοίνωση

Η ανακοίνωση που εξεδόθη χθες το απόγευμα από τον Εμπορικό Σύλλογο Αμαλιάδας έχει ως εξής:

«Στο πλαίσιο της μεγάλης παρέλασης του καρναβαλιού “Απόκριες στην Αμαλιάδα”, η οποία αναβλήθηκε την περασμένη Κυριακή λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών και θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2018 στις 16:00, έπειτα από συνεδρίαση στα γραφεία του Εμπορικού συλλόγου τα καταστήματα που έλαβαν μέρος και τα μέλη του Δ.Σ. του Εμπορικού συλλόγου, αποφάσισαν την ίδια μέρα να παραμείνουν ανοιχτά τα εμπορικά καταστήματα από τις 18:00μ.μ έως τις 12:00μ.μ».

 

Και διαφωνίες

Η συνεδρίαση έγινε το απόγευμα της Δευτέρας, προκειμένου να συζητηθεί το θέμα της 2ης Εκπτωτικής νύχτας, η οποία δεν απέδωσε τα αναμενόμενα λόγω των καιρικών συνθηκών, γεγονός που προκάλεσε αρκετές γκρίνιες καθώς κάποιοι καταστηματάρχες υποστήριξαν ότι είχαν ζητήσει από νωρίς από το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου να προχωρήσει σε αναβολή και σε νέο προγραμματισμό για το Σάββατο 17 Φεβρουαρίου. Κάτι που δεν έγινε, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει κίνηση και λόγω καιρού ματαιώθηκαν και οι εκδηλώσεις.

Κατά την διάρκεια της συνεδρίασης κάποιοι πρότειναν να ανοίξουν τα καταστήματα και το ερχόμενο Σάββατο, αφού η εκπτωτική νύχτα δεν απέδωσε. Πρόταση η οποία εγκρίθηκε από τους περισσότερους παριστάμενους, αν και υπήρχαν αντιδράσεις καθώς κάποιοι υποστήριξαν ότι ευτελίζεται ο θεσμός.

Η απόφαση ελήφθη, ωστόσο παραμένει ζητούμενο εάν θα ανοίξουν όλα τα καταστήματα, αφού ήδη κάποιοι έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους και υποστηρίζουν ότι δεν πρόκειται να ανοίξουν και για δεύτερο συνεχόμενο Σάββατο, ενώ υπάρχει και η άποψη ότι δεν μπορούν να συνδέονται οι δράσεις του Εμπορικού Συλλόγου με τις υπόλοιπες Αποκριάτικες δράσεις.

Ο Εμπορικός Σύλλογος πάντως σχεδιάζει ήδη να προχωρήσει και σε κάποιες μουσικές εκδηλώσεις, οι οποίες μπορεί να ανακοινωθούν ακόμη και σήμερα.

Όλη η επικαιρότητα