Ηλεία

Στο πένθος βυθίστηκε το Επιτάλιο για τον Ευρυβιάδη Κόττα – Ανείπωτη τραγωδία με θύμα τον 31χρονο

Ακούστε το άρθρο

Ανείπωτη τραγωδία χθες το μεσημέρι με θύμα τον 31χρονο Ευρυβιάδη Κόττα από το Επιτάλιο, ο οποίος έχασε τη ζωή του ενώ εργαζόταν σε έργο του δήμου Ήλιδας.

Κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί ότι το μεροκάματο ο 31χρονος θα το πλήρωνε με την ίδια του τη ζωή, βυθίζοντας στο πένθος την οικογένειά του, τους συγγενείς και φίλους, ολόκληρη την κοινωνία του Επιταλίου που θρηνεί από χθες…

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του patrisnews.com o 31χρονος εργαζόταν με συνεργείο, μαζί με τον πατέρα του, τον αδελφό του και άλλους εργάτες, στην εργοληπτική εταιρεία που έχει αναλάβει την κατασκευή της δεξαμενής ύδρευσης στην Τοπική Κοινότητα Γερακίου Αμαλιάδας, για να προχωρήσει στη συνέχεια η σύνδεση με το διυλιστήριο από το φράγμα του Πηνειού.

Μοιραία εργασία

Η ώρα ήταν λίγο πριν τη 1 το μεσημέρι και το συνεργείο συνέχιζε τις εργασίες που είχε ξεκινήσει από το πρωί, έβγαζε δηλαδή τα καλούπια από τη δεξαμενή, σε μία δύσκολη ημέρα καθώς έπνεαν ισχυροί άνεμοι στην περιοχή. Ο 31χρονος Ευρυβιάδης επεχείρησε να βγάλει ένα καλούπι και η κίνησή του αποδείχτηκε μοιραία αφού έπεσε ολόκληρο το πάνελ επάνω στο στήθος του. Ο άτυχος 31χρονος βρέθηκε καταπλακωμένος έχοντας περίπου 400 κιλά επάνω στο στέρνο του….

Αμέσως ο πατέρας του και οι υπόλοιποι που βρίσκονταν στο έργο έτρεξαν να του προσφέρουν βοήθεια, κατάφεραν να απομακρύνουν από πάνω του το πάνελ και για να μην χάσουν χρόνο τον έβαλαν σε ένα αυτοκίνητο και τον μετέφεραν στο Νοσοκομείο της Αμαλιάδας.

Προσπάθησαν οι γιατροί

Οι γιατροί διαπίστωσαν από την πρώτη στιγμή ότι ο 31χρονος ήταν κλινικά νεκρός, ωστόσο κατέβαλαν κάθε δυνατή προσπάθεια, τον διασωλήνωσαν και τον έβαλαν στο χειρουργείο. Προσπάθησαν μέχρι την ύστατη ώρα να τον επαναφέρουν, ωστόσο όλα ήταν μάταια. Το ‘ταξίδι’ του για τον Παράδεισο είχε ξεκινήσει από εκείνη την πρώτη στιγμή που βρέθηκε καταπλακωμένος κάτω από τον πάνελ και έμελε να γίνει ένας άγγελος…

Όση ώρα ήταν στο συνεργείο οι συγγενείς του, οι συνάδελφοί του ήλπιζαν σε ένα θαύμα, το θαύμα όμως δεν έγινε ποτέ… Όταν πληροφορήθηκαν από τους γιατρούς το τέλος, δεν μπορούσαν να πιστέψουν ότι ο Ευρυβιάδης έφυγε από κοντά τους, με τον πατέρα του να φωνάζει ‘Θέλω το παιδί μου…’.

Στο Νοσοκομείο έσπευσε αμέσως όταν έγινε γνωστό το συμβάν και ο Δήμαρχος Ήλιδας Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, μαζί με τους αντιδημάρχους, καθώς πέρα από την ιδιότητά του είναι και κουμπάρος με την οικογένεια του 31χρονου, αφού έχει βαφτίσει τον αδελφό του.

Ο Ευρυβιάδης Κόττας ήταν παντρεμένος και πατέρας ενός ανήλικου παιδιού, ενώ η σύζυγός του είναι έγκυος στο δεύτερο παιδί τους, το οποίο δεν θα γνωρίσει ποτέ τον πατέρα του…

Ενεργό και δραστήριο μέλος της κοινωνίας, το 2012 είχε διατελέσει και πρόεδρος της τοπικής ποδοσφαιρικής ομάδας ‘Αλφειός Επιταλίου’, βοηθούσε παντού και ήταν αγαπητός σε όλους.

Και έτσι θα τον θυμούνται όλοι… το εξαιρετικό παιδί που έφυγε νωρίς…

Η εφημερίδα “Πατρίς” και το Patrisnews εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Όλη η επικαιρότητα