Ηλεία

Αμαλιάδα: Σημαντική ημερίδα από τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Ηλείας

Η «Παιδοδοντιατρική» ήταν το αντικείμενο της επιστημονικής ημερίδας που διοργάνωσε χθες στην Αμαλιάδα ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Ηλείας, με κεντρικούς ομιλητές τον ομότιμο καθηγητή παιδοδοντιατρικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών Κωνσταντίνο Ουλή και τον Δρ. Νίκος Α. Λυγιδάκη, παιδοδοντρίατρο.

Η ημερίδα φιλοξενήθηκε στον Πολυχώρο Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων του δήμου Ήλιδας και είχε εξαιρετικό ενδιαφέρον, καθώς αναδείχθηκαν τα οδοντιατρικά προβλήματα παιδιών και εφήβων, που συναντώνται στην καθημερινή κλινική πράξη και πρέπει να αντιμετωπίζει ο γενικός Οδοντίατρος.

Στόχος η ενημέρωση

«Σκοπός μας, γι’ αυτό και διοργανώσαμε αυτή την ημερίδα, ήταν να ενημερωθούν όλοι οι οδοντίατροι της Ηλείας στο κομμάτι της παιδοδοντιατρικής, έτσι ώστε να επιτύχουμε την καλύτερη αντιμετώπιση των  μικρών μας ασθενών, καθώς πρόκειται για μία ομάδα ασθενών με ιδιαιτερότητες. Το σημαντικό, που αναδείχθηκε και στην ημερίδα, είναι ότι η πρώτη αντιμετώπιση των μικρών μας ασθενών, αποτελεί και τον καθοριστικό παράγοντα για την σχέση που θα έχει το παιδί με τον οδοντίατρο για όλη του την ζωή» αν έφερε στην ‘Π’ ο πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Ηλείας Αλέκος Γαλανόπουλος, ο οποίος επεσήμανε επίσης ότι το Διοικητικό Συμβούλιο του οδοντιατρικού Συλλόγου είναι συνεπές στην δια βίου μάθηση των μελών του και μετά από αυτή την ημερίδα θα ακολουθήσουν άλλες δύο μέχρι το καλοκαίρι, μία στο κτήμα Μπριντζίκη και μία στην Αρχαία Ολυμπία.

 

Η συμβολή του Συλλόγου

Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου, και οδοντίατρος Αμαλιάδας, Περικλής Παπαγεωργακόπουλος, χαρακτήρισε άκρως σημαντική την επιστημονική ημερίδα, με την συμμετοχή των διακεκριμένων καθηγητών παιδοδοντίας.

«Ο Σύλλογός μας πραγματοποιεί συνεχώς ημερίδες πάνω σε όλο το φάσμα της Οδοντιατρικής (αισθητικής, προσθετικής, εμφυτεύματα, ενδοδοντία κλπ.) με μοριοδότηση από την Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία και πρέπει να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τους καθηγητές μας για την παρουσία τους καθώς και όλους τους συμμετέχοντες και προσωπικά τον Δήμαρχο Ήλιδας Χρήστο Χριστοδουλόπουλο για την παρουσία του. Η προσπάθεια που γίνεται για συνεχή επιμόρφωση στις σύγχρονες εξελίξεις δεν σταματάει και όλοι οφείλουμε να συμβάλλουμε με την ενεργή παρουσία μας και συμμετοχή μας» τόνισε ο κ. Παπαγεωργακόπουλος.

Η θεματολογία

Κατά την διάρκεια της χθεσινής ημερίδας οι ομιλητές έδωσαν οδηγίες εφαρμοσμένης  πρόληψης της τερηδόνας στο ιατρείο, συνδέοντας το στόμα με το υπόλοιπο σώμα, καθώς επίσης αναφέρθηκαν εκτενώς στην προστασία και θεραπεία πολφού νεογιλών δοντιών, τα είδη, τεχνικές και υλικά εμφράξεων στην αποκατάσταση  οπισθίων νεογιλών δοντιών και μόνιμων με ατελή ενασβεστίωση της αδαμαντίνης. Επίσης, έγινε ενημέρωση για την αντιμετώπιση του τραύματος των σκληρών οδοντικών ιστών μόνιμων δοντιών  σύμφωνα με τις σύγχρονες κατευθυντήριες οδηγίες (IADT) και την αντιμετώπιση του τραύματος των περιοδοντικών ιστών μόνιμων δοντιών σύμφωνα με τις σύγχρονες κατευθυντήριες οδηγίες  (IADT).

Όλη η επικαιρότητα