Ηλεία

Αμαλιάδα: Στα θρανία οι μαθητές το απόγευμα!

Ακούστε το άρθρο

«Χείρα βοηθείας» αποτελεί για τους μαθητές των Γυμνασίων το πρόγραμμα της ενισχυτικής διδασκαλίας, το οποίο τέθηκε σε εφαρμογή για το τρέχον σχολικό έτος 2016-2017.

Μετά την έγκριση από το Υπουργείο Παιδείας του προγράμματος αντισταθμιστικής εκπαίδευσης, του γνωστού σε όλους προγράμματος ενισχυτικής διδασκαλίας, ξεκίνησαν τα μαθήματα για τους μαθητές της Ηλείας στις 20 Δεκεμβρίου 2016 και θα ολοκληρωθούν στα τέλη Μαΐου 2017.

Στο Νομό Ηλείας έχουν δημιουργηθεί πέντε σχολικά κέντρα και πιο συγκεκριμένα το 3ο Γυμνάσιο Αμαλιάδας, το οποίο καλύπτει τους μαθητές όλων των Γυμνασίων της Αμαλιάδας, το 3ο Γυμνάσιο του Πύργου, το Γυμνάσιο Λεχαινών, το Γυμνάσιο Ανδραβίδας και το Γυμνάσιο Γαστούνης.

Κοντά στα παιδιά

Το 3ο Γυμνάσιο της Αμαλιάδας είχε λειτουργήσει και στο παρελθόν ως σχολικό κέντρο για την εφαρμογή του συγκεκριμένου προγράμματος και όπως ανέφερε στην εφημερίδα ‘Π’ η διευθύντρια του Γυμνασίου κα Στέλλα Σακκά, είναι ένα σχολείο το οποίο πάντα με μεγάλη προθυμία στηρίζει θεσμούς και προγράμματος που λειτουργούν προς όφελος των μαθητών.

«Όπως και στο παρελθόν έτσι και φέτος ανταποκριθήκαμε θετικά και σαν σχολείο φιλοξενούμε το συγκεκριμένο πρόγραμμα, καθώς θεωρούμε ότι προσφέρει τα μέγιστα στην εκπαιδευτική διαδικασία και θα βοηθήσει τα παιδιά της περιοχής. Διαπιστώνουμε ότι αρκετά παιδιά δεν μπορούν να πάνε σε φροντιστήρια και με το συγκεκριμένο πρόγραμμα ωφελούνται, ενώ πρέπει να σημειώσουμε σε ορισμένες περιπτώσεις οι καθηγητές προχωρούν και σε εξειδικευμένη διδασκαλία. Εμείς σαν σχολείο είμαστε πάντοτε δίπλα στα παιδιά» ανέφερε η κα Σακκά.

Το πρόγραμμα ενισχυτικής, στο 3ο Γυμνάσιο της Αμαλιάδας απευθύνεται στους μαθητές όλων των τάξεων του Γυμνασίου και διδάσκονται 2 ώρες Αρχαίας Ελληνικής την εβδομάδα για κάθε τάξη, 3 ώρες Νεοελληνική Γλώσσα, 3 ώρες μαθηματικά, 1 ώρα φυσική και 1 ώρα χημεία. Τα μαθήματα γίνονται καθημερινά στις αίθουσες του 3ου Γυμνασίου από τις 2:20 το μεσημέρι έως τις 4:45 το απόγευμα.

Σημαντική βοήθεια

Να σημειωθεί ότι φέτος το πρόγραμμα ξεκίνησε νωρίτερα από πέρυσι και εξαρχής υπήρξε μεγάλο ενδιαφέρον για συμμετοχή και φυσικά γίνονται ακόμη δεκτές αιτήσεις, είτε στις διευθύνσεις των σχολείων της Αμαλιάδας, είτε στο 3ο Γυμνάσιο.

Συντονιστής του σχολικού κέντρου στην Αμαλιάδας είναι ο καθηγητής κ. Χάρης Κότσιφας, ο κληθείς να σχολιάσει το συγκεκριμένο πρόγραμμα δήλωσε: «Σίγουρα σε μία εποχή οικονομικής κρίσης, όπου οι γονείς αδυνατούν να πληρώνουν για φροντιστήριο (ατομικό ή ομαδικό), η παροχή υποστήριξης για την ομαλή παρακολούθηση των μαθημάτων, είναι κάτι πολύ σημαντικό και μόνο θετικά μπορεί να δει κάποιος αυτό το θεσμό. Τα παιδιά χαίρονται με τη συμμετοχή τους, γιατί μπορούν πια χωρίς το άγχος των βαθμών και την πίεση του χρόνου, σε ολιγομελή τμήματα να καλύπτουν τις όποιες εκπαιδευτικές ανάγκες».

Μαρία Καραμπάτση

(karabatsimaro@yahoo.gr)

Όλη η επικαιρότητα