Ηλεία

Αμαλιάδα: Στο καθήκον η αλλαγή του χρόνου…

Μπορεί η αλλαγή του χρόνου να βρήκε τους περισσότερους στα σπίτια τους με αγαπημένα πρόσωπα, όμως κάποιοι άλλοι ήταν αναγκασμένοι να βρίσκονται στην δουλειά τους, μιας και η… υπηρεσία το καλούσε.

Έτσι λοιπόν… το «φλουρί» αυτής της δύσκολης συγκυρίας έπεσε και φέτος σε όσους είχαν βάρδια στα Τμήματα της Αστυνομικής Υποδιεύθυνσης Ήλιδας, στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Αμαλιάδας, αλλά και στο Νοσοκομείο της πόλης.

Συνηθισμένοι οι περισσότεροι, αφού τους έχει ξανατύχει να αλλάζουν τον χρόνο στην εργασία τους, κάποιοι αρκετά χιλιόμετρα μακριά και από τις πόλεις τους, δεν παραπονούνταν, αντίθετα δήλωναν έτοιμοι να αντιμετωπίσουν οποιοδήποτε περιστατικό που θα έκανε… «ποδαρικό», δίνοντας και τις ευχές τους για το 2020.

Παρά την ετοιμότητα, οι εργαζόμενοι στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Αμαλιάδας και στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας έκοψαν την πρωτοχρονιάτικη πίτα, ανταλάσσοντας ευχές για το 2020…

Με σχετική… ησυχία

Το πρώτο… τηλέφωνο χτύπησε στο Αστυνομικό Τμήμα Ήλιδας. Μισή ώρα ακριβώς μετά την έλευση του 2020, το προσωπικό της αστυνομίας ενημερώθηκε για συναγερμό στο υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς στην Αμαλιάδα.

Η κινητοποίηση ήταν άμεση, ωστόσο, δεν είχε συμβεί κάτι και μετά τον έλεγχο που διενήργησαν επέστρεψαν στη βάση τους.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχτηκε το πρώτο τηλεφώνημα για συμβάν στον Καρδαμά στις 5:30 περίπου το απόγευμα της Πρωτοχρονιάς. Οχήματα έφτασαν στον Καρδαμά για εξακρίβωση, χωρίς πάντως να διαπιστωθεί κάτι.

Σειρά είχε χθες τα ξημερώματα στις 2:40, 2 του μήνα, το Τμήμα Τροχαίας Ήλιδας, για το τροχαίο με τον τραυματισμό ενός 47χρονου από την Μανωλάδα στην νέα εθνική οδό Πατρών – Πύργου στο ύψος του Κουρτεσίου, μετά από εκτροπή του αυτοκινήτου που οδηγούσε.

Στις επάλξεις και το προσωπικό του Νοσοκομείου Αμαλιάδας, έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα με πολλά χαμόγελα και αισιοδοξία…

Όλη η επικαιρότητα