Ηλεία

Αμαλιάδα: Συμμετοχή Εργατικού Κέντρου και Συλλόγων στη χθεσινή απεργιακή κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ

Μήνυμα για διαρκείς αγώνες διεκδίκησης
Ακούστε το άρθρο

Πιστοί για ακόμα μια απεργιακή κινητοποίηση ήταν τα μέλη του Εργατικού Κέντρου Αμαλιάδας και σύλλογοί του, που συμμετείχαν χθες το πρωί στην απεργία που προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ.

Η πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Περιφέρειας Πρωτοδικείου Αμαλιάδας Νατάσα Παναγιωτάρα χρησιμοποίησε αρχικά «σκληρά λόγια» για τη ΓΣΕΕ και το γεγονός ότι δεν προκήρυξε απεργία, εστιάζοντας στους λόγους που απεργούν και δεν είναι άλλοι από οκτώ ώρες ξεκούραση, οκτώ ώρες εργασία και οκτώ ώρες προσωπική ζωή που με το νομοσχέδιο του Υπουργού Εργασίας Άδωνι Γεωργιάδη χάνεται. Κλείνοντας μάλιστα, επισημαίνει με ειρωνικό ύφος πως η κυβέρνηση φροντίζει να τους «κρατά σε φόρμα» και κάλεσε τον εργατικό κόσμο να καταλάβει τη σημασία της ημέρας και να πετάξει «στα σκουπίδια αυτό το νομοσχέδιο έκτρωμα».

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Ομάδας Παραγωγών Αμαλιάδας Χρήστος Βαλιανάτος επαίνεσε αρχικά την κ. Παναγιωτάρα για το διαρκή αγώνα της για όλα τα θέματα και τόνισε πως θα πρέπει όλοι να συμμετέχουν στις απεργιακές κινητοποιήσεις. Δεν παρέλειψε ωστόσο να σταθεί και τα προβλήματα των αγροτών που είναι πολλά, υπογραμμίζοντας πως αναμένουν από τον ΕΛΓΑ αποζημιώσεις και ενίσχυση των παραγωγών. Κλείνοντας, σημείωσε πως ο «Οκτώβριος είναι κοντά» και ανακοίνωσε πως σε περίπτωση που δε δοθούν οι ενισχύσεις ο αγροτικός κόσμος θα βρεθεί στους δρόμους και θα διεκδικήσει με οργανωμένες και ισχυρές κινητοποιήσεις όσα δικαιούται.

Ακολούθως, όλα τα μέλη βρέθηκαν στην κεντρική απεργιακή κινητοποίηση στην κεντρική πλατεία του Πύργου.

Όλη η επικαιρότητα