Αμαλιάδα: Θερμό χειροκρότημα για την ‘Σπασμένη στάμνα’

Share

Θερμό ήταν το χειροκρότημα  του κοινού που γέμισε το βράδυ του Σαββάτου τον Πολυχώρο Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων Δήμου Ήλιδας, προκειμένου να παρακολουθήσει την  παράσταση που διοργάνωσε δωρεάν για όλους ο Δήμος Ήλιδας, του Θεατρικού Τμήματος του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, με το έργο του Χάινριχ φον Κλάιστ  «Η σπασμένη στάμνα».

Ο Δήμος Ήλιδας συνεχίζοντας την κοινωνική του πολιτική προσέφερε μια ακόμη ευκαιρία στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής να παρακολουθήσουν ένα από τα δημοφιλέστερα έργα του ευρωπαϊκού, αλλά και του παγκόσμιου δραματολογίου.

Η δικαστική κωμωδία για το «δίκιο» μιας στάμνας που έσπασε χάρισε απλόχερα το γέλιο. Η υπόθεση διαδραματιζόταν σε μια επαρχία της Ολλανδίας τον 17ο αιώνα και κατέγραψε  όσα διαπλέκονται και αποκαλύπτονται γύρω από τα κομμάτια μιας στάμνας και της αδυναμίες μιας επαρχιακής κοινωνίας.

Η παράσταση  έδωσε την δυνατότητα, σε όσους είχαν την χαρά να το παρακολουθήσουν, να περάσουν ευχάριστα, αλλά και να προβληματιστούν με γεγονότα και καταστάσεις που δεν έχουν χώρο και χρόνο, αφού παραμένουν τα αιώνια προβλήματα των απλών καθημερινών ανθρώπων.

Η σκηνοθεσία ήταν του Χρήστου Μπαϊρακτάρη, η πρωτότυπη μουσική του Χρήστου Γιαννόπουλου, ενώ τα κοστούμια ήταν από το βεστιάριο του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας.

Την επιμέλεια της εκδήλωσης είχε ο Πρόεδρος των Πολιτιστικών Ομάδων του ΕΑΠ κ. Γιάννης Αναγνωστόπουλος, ο οποίος και ευχαρίστησε τον Δήμο Ήλιδας και προσωπικά τον Δήμαρχο κ. Χρήστο Χριστοδουλόπουλο για την πρόσκληση  να παρουσιαστεί στην Αμαλιάδα η νέα δουλειά της θεατρικής τους ομάδας.