Εκκλησία Ηλεία

Αμαλιάδα: Τίμησε τον Πολιούχο της Άγιο Αθανάσιο (pics)

Η θεία λειτουργία τελέστηκε χοροστατούντος του Μητροπολίτη Ηλείας κ.κ. Γερμανού, παρουσία των αρχών του νομού και συγκεκριμένου αριθμού πιστών λόγω των μέτρων για την πανδημία.
Ακούστε το άρθρο

Τον προστάτη της Άγιο Αθανάσιο γιόρτασε με κάθε προφύλαξη και με την τήρηση των υγειονομικών μέτρων λόγω της πανδημίας η πόλη της Αμαλιάδας, με συγκεκριμένο αριθμό πολιτών και επισήμων να δίνει το παρόν στο εσωτερικό του ναού και οι υπόλοιποι στο εξωτερικό αυτής με αποστάσεις ασφαλείας.

Τη θεία λειτουργία χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Ηλείας κ.κ. Γερμανός, συνεπικουρούμενος από ιερείς της περιοχής της Αμαλιάδας. Για ακόμα μια χρονιά ο εορτασμός του πολιούχου έγινε υπό αυστηρά μέτρα, καθώς στο εσωτερικό του Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου βρέθηκε συγκεκριμένος αριθμός ατόμων, πολιτών και επισήμων. Στο εξωτερικό του ναού παρέμειναν όσοι δεν κατάφεραν να εισέλθουν σε αυτόν, τηρώντας ωστόσο πιστά τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό και διατηρώντας αποστάσεις ασφαλείας ο ένας με τον άλλον.
Παρουσίες

Το παρόν στη Θεία Λειτουργία έδωσαν ο δήμαρχος Ήλιδας Γιάννης Λυμπέρης, ο βουλευτής Ηλείας Ανδρέας Νικολακόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Τουρισμού Νίκος Κοροβέσης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας Βασίλης Ζαχαρόπουλος, οι Αντιδήμαρχοι Βασίλης Παπαδόπουλος, Ευγένιος Αστερής και Χρήστος Παλυβός, ο τέως δήμαρχος Ήλιδας Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αμαλιάδας Θανάσης Θεοδόσης και ο Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Ήλιδας Νίκος Σιαψάλης, ο πολιτευτής της «Ελληνικής Λύσης» Θοδωρής Βλαγκούλης, ο πρόεδρος Δημοτικής Ενότητας Αμαλιάδας Δημήτρης Αδαμόπουλος και η Γενική Γραμματέας Δήμου Ήλιδας Νίκη Κοκκαλιάρη. Όσον αφορά τις αρχές, εκπροσώπηση είχε η Πολεμική Αεροπορία, ενώ από πλευράς Αστυνομικής Διεύθυνσης το παρών έδωσε ο Αστυνομικός Διευθυντής Ηλείας Παναγιώτης Μάνδαλος, η Διοικητής του ΑΤ Ήλιδας Διονυσία Κιαόγλου και ο Διοικητής της Ασφαλείας Ήλιδας Χρήστος Αλεξανδρόπουλος και από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Αμαλιάδας ο Διοικητής της ΠΥ Αμαλιάδας, Επιπυραγός Κώστας Χριπάτσιος με τη συνοδεία συναδέλφων του.

«Ο επόμενος εορτασμός να είναι μεγαλοπρεπής»

Για τον διαφορετικό εορτασμό του πολιούχου της πόλης του για ακόμα μια χρονιά, μίλησε ο δήμαρχος Ήλιδας Γιάννης Λυμπέρης. Συγκεκριμένα τόνισε: «Χρόνια πολλά στους κατοίκους της Αμαλιάδας. Για άλλη μια φορά δυστυχώς γιορτάσαμε τον πολιούχο μας εν μέσω της κρίσης του κορωνοϊού. Ευχή δική μου και όλων πιστεύω είναι ο επόμενος εορτασμός να είναι μεγαλοπρεπής όπως αξίζει στον πολιούχο της πόλης. Να πω χρόνια πολλά σε όλες τις Αθανασίες και τους Θανάσηδες που γιορτάζουν σήμερα. Δυστυχώς μας έφυγε ένας αγαπητός συνάδελφος, συμπολίτης και φίλος γιατρός, Θανάσης Ζαφειρόπουλος. Συλλυπητήρια στην οικογένειά του με την ευκαιρία αυτή και ας είναι το τελευταίο θύμα αυτής της τρομερής πανδημίας».

Ν. Κοροβέσης: Με ευχές για τον επόμενο εορτασμό

Από την πλευρά του, με λακωνικό τρόπο ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Τουρισμού Νίκος Κοροβέσης επεσήμανε τα εξής: «Ήρθαμε να τιμήσουμε σήμερα την Αμαλιάδα μας, τον πολιούχο Άγιο Αθανάσιο. Να ευχηθώ κάθε καλό. Υγεία σε όλους και του χρόνου να μπορέσουμε να κάνουμε την λιτανεία δίχως περιορισμούς από πανδημία».

Τηρήθηκαν όλα τα μέτρα προστασίας κατά του κορωνοϊού, με τον κόσμο να κάθεται σε απόσταση ο ένας με τον άλλον.
Σημαντική παρουσία στη λειτουργία είχαν εκπρόσωποι των Αστυνομικών Αρχών, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της Πολεμικής Αεροπορίας.
Στη λειτουργία και άνθρωποι της δημοτικής αρχής, της περιφέρειας και του εμπορικού κόσμου.
Τηρήθηκαν όλα τα μέτρα προστασίας κατά του κορωνοϊού, με τον κόσμο να κάθεται σε απόσταση ο ένας με τον άλλον.

Όλη η επικαιρότητα