Ηλεία

Αμαλιάδα: Το κοινό συναντά τις ‘Αλησμόνητες πατρίδες’

Ακούστε το άρθρο

Στο προσκήνιο επανέρχεται η θεατρική Ομάδα Εθελοντών του Κέντρου Κοινωνικής Παρέμβασης δήμου Ήλιδας και μετά την επιτυχημένη θεατρική παράσταση που ανέβασε πριν από ενάμιση μήνα περίπου τη σκυτάλη παίρνει η ‘Πειραματική Σκηνή’ της Ομάδας.

Η ‘Πειραματική Σκηνή’ έχει καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια και είθισται να παρουσιάζει θεατρικά μονόπρακτα με συγκεκριμένη θεματολογία κάθε χρόνο.

Φέτος είναι η 5η χρονιά που ανεβάζει παράσταση η ‘Πειραματική Σκηνή’ και επελέγη κάτι διαφορετικό, σε άλλο ύφος. Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει την θεατρική παράσταση με τίτλο:  «Μνήμες από τις αλησμόνητες πατρίδες», που βασίζεται σε αποσπάσματα από το βιβλίο «ΚΟΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ» της Έλλης Παπαδημητρίου.

Το έργο

Με αφηγηματικό τρόπο τα μέλη της Ομάδας θα μεταφέρουν το κοινό στις αλησμόνητες πατρίδες και την Μικρασιατική καταστροφή, εκεί που ο Ελληνισμός έχει γράψει την δική του ιστορία.

Οι αφηγητές, μικρασιάτες πρόσφυγες, εξιστορούν προσωπικές εμπειρίες και βιώματα κατά το διωγμό τους από την πατρίδα το 1922.

Εικόνες ζοφερές και τραγικές, συναισθήματα έντονα, τα οποία έχοντας την «πολυτέλεια» της απόστασης του χρόνου, αποκτούν μια νότα αισιοδοξίας και ελπίδας. Ο λόγος απλός, καθημερινός, «ΚΟΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ», όπως τον ήξεραν και τον μιλούσαν εκείνοι. Επομένως τόσο ζωντανός, σχεδόν σαρωτικός. Οι μνήμες θέλουν να συνεχίζονται για αυτό και εξιστορούνται από στόμα σε στόμα στις γειτονιές, στα καφενεία, στις αφηγήσεις της γιαγιάς…

Η πρεμιέρα θα γίνει αύριο Παρασκευή 5 Απριλίου στις 9 το βράδυ στην Οικία ‘Τατάνη’ στην Αμαλιάδα και θα ακολουθήσει παράσταση και το Σάββατο 6 Απριλίου την ίδια ώρα. Επίσης, θα δοθεί διπλή παράσταση την Κυριακή 7 Απριλίου, η πρώτη στις 8 το βράδυ και η δεύτερη στις 9:15 το βράδυ.

Την σκηνοθεσία έχει επιμεληθεί ο Αλέξανδρος Μπουσδούκος και γίνεται σε συνδιοργάνωση με το δήμο Ήλιδας, ενώ η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

Όλη η επικαιρότητα