Ηλεία

Αμαλιάδα: Τον… κατήγγειλαν για τους συγγενείς του!

Αρνητική εντύπωση έχει προκαλέσει στην συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας της Αμαλιάδας η καταγγελία για ιδιοκτήτη ψησταριάς στην κεντρική πλατεία της πόλης ότι σέρβιρε σε πελάτες το μεσημέρι του Σαββάτου, με συνέπεια να συλληφθεί και να του επιβληθεί και το διοικητικό πρόστιμο των 5.000 ευρώ, τη στιγμή που ο ίδιος μέσω και του συνηγόρου του κ. Εμμανουήλ Μπιρμπίλη, επρόκειτο για συγγενικά του πρόσωπο που έκατσαν για λίγα λεπτά στο μοναδικό τραπέζι για να φάνε δύο σουβλάκια στην… λαδόκολλα!

Χθες επρόκειτο να εκδικαστεί η υπόθεση στο Αυτόφωρο, ωστόσο ζητήθηκε προθεσμία και θα εκδικαστεί τις επόμενες μέρες.

Στο πλευρό του καταστηματάρχη, πάντως, βρίσκεται ο Εμπορικός Σύλλογος Ήλιδας και η πλειοψηφία του εμπορικού κόσμου, οι οποίοι και χθες μιλούσαν για «ρουφιάνους», την στιγμή που μέσα και έξω από το κατάστημα ήταν αντιληπτό ότι δεν μπορούσε κάποιος να σερβιριστεί, λόγω απουσίας τραπεζοκαθισμάτων.

Πρόκειται για τον ιδιοκτήτη της ψησταριάς «Το Στέκι» κ. Σταύρο Παναγόπουλο, ο οποίος αυτό το διάστημα της απαγόρευσης λειτουργίας των καταστημάτων εστίασης, δούλευε το κατάστημά μόνο με διανομή κατ’ οίκον, διαθέτοντας και την απαιτούμενη άδεια.

Ωστόσο, το μεσημέρι του Σαββάτου, όπως αναφέρεται, έδωσε σε άτομα του οικογενειακού του περιβάλλοντος δύο σουβλάκια για να φάνε ενώ μιλούσαν έξω από το μαγαζί. Μέσα σε λίγα λεπτά έκαναν την εμφάνισή τους αστυνομικοί, όπου συνέλαβαν τον κ. Σ. Παναγόπουλο και του επέβαλλαν και το βαρύ πρόστιμο.

«Υπήρξε μια καταγγελία, χωρίς να γνωρίζουμε ποιος την έκανε. Έγινε έλεγχος και την στιγμή εκείνη και δύο άτομα του οικογενειακού του περιβάλλοντος είχαν πάρει δύο σουβλάκια στην λαδόκολλα και απλά έκατσαν έξω να φάνε», δήλωσε μιλώντας στην εφ. «Πατρίς» συνήγορος του κ. Μπιρμπίλης.

Δεν είχε τραπέζια…

Συνεχίζοντας ο κ. Μπιρμπίλης πρόσθεσε: «Το κατάστημα λειτουργούσε ως διανομή νόμιμα βεβαίως με σχετική άδεια, όμως δεν μπορούσε να προσφέρει σε καθήμενους φαγητό. Και κράταγαν τα σουβλάκια στην λαδόκολλα και αντί να κάτσουν όρθιοι έκατσαν έξω να τα φάνε.  Σε ένα τραπεζάκι, ούτε καν στρωμένο δεν ήταν, να φάνε τα σουβλάκια, άτομα του συγγενικού περιβάλλοντος.

Μετά από λίγα λεπτά ήρθαν τα αστυνομικά όργανα. Υπερβάλλοντας ζήλος θα έλεγα εγώ  και κακή εκτίμηση των πραγματικών δεδομένων. Έγινε η σύλληψη και επεβλήθη το διοικητικό πρόστιμο των 5.000 ευρώ.

Εμείς θα προβάλλουμε τις αντιρρήσεις μας, όπως προβλέπει ο νόμος. Το κατάστημα δεν λειτουργούσε με καθήμενους πελάτες, δεν είχε αναπτύξει καν τραπέζια. Δεν υπήρχαν άλλα τραπέζια, ούτε φυσικά και άλλοι καθήμενοι.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι αυτά θα γίνουν κατανοητά και ο πελάτης μου θα τύχει της αντιμετώπισης που πρέπει και να αθωωθεί προς το ποινικό και στην συνέχεια θα καταφύγουμε για να καταπέσει και το πρόστιμο».

Από την πλευρά του ο κ. Παναγόπουλος τόνισε: «Δεν ξέρω τι να πω; Δεν σερβίραμε. Τώρα, για την καταγγελία, δεν μπορώ να στοχοποιήσω κάποιον ή κάποιους. Συμβαίνουν και αυτά όμως. Τα τραπέζια ήταν μαζεμένα και οι καρέκλες στοιβαγμένες. Δεν ήταν απλωμένα, ώστε κάποιος να μπορούσε να κάτσει και να εξυπηρετηθεί. Θα το κάναμε αυτό, με ένα τραπεζάκι, με δυο σουβλάκια στην λαδόκολλα;…».

Όλη η επικαιρότητα