Ηλεία

Αμαλιάδα: Τους άφησε στον κάδο… 8.000 ευρώ για δήθεν τροχαίο που προκάλεσε ο γιος της

Ακούστε το άρθρο

Προσποιήθηκαν τους αστυνομικούς και την έπεισαν

Το ποσό των 8.000 ευρώ έβαλε σε μια σακούλα μια ηλικιωμένη γυναίκα στην Αμαλιάδα, την οποία στη συνέχεια άφησε δίπλα σε κάδο απορριμμάτων, όπως της υπέδειξαν οι θρασύτατοι δράστες της απάτης, για να γλιτώσει δήθεν ο γιός της που είχε προκαλέσει θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα! Όταν επικοινώνησε με τον γιο της και κατάλαβαν τι είχε συμβεί, η γυναίκα υπέστη σοκ από αυτό που είχε πάθει η ίδια και η οικογένειά της, χάνοντας ένα τόσο μεγάλο ποσό.

Η θρασύτατη απάτη συνέβη αργά το απόγευμα του Σαββάτου στην Αμαλιάδα. Οι άγνωστοι δράστες τηλεφώνησαν στην 80χρονη γυναίκα που ζει μόνη της, προσποιούμενοι τους αστυνομικούς και την «ενημέρωσαν» ότι ο γιος της πριν λίγη ώρα είχε προκαλέσει θανατηφόρο τροχαίο δυστύχημα.

Για να μην του ασκηθεί δίωξη και να αφεθεί ελεύθερος, απαίτησαν το χρηματικό ποσό και μάλιστα μέσα στην επόμενη ώρα, προειδοποιώντας ότι δεν θα έπρεπε να επικοινωνήσει και να ενημερώσει κανέναν άλλον.

Τρομοκρατημένη από την δήθεν εμπλοκή του παιδιού της σε τροχαίο δυστύχημα, η ηλικιωμένη γυναίκα δέχτηκε και είπε πως θα τους παρέδιδε τα χρήματα. Οι δράστες, της υπέδειξαν ένα σημείο κοντά στο σπίτι της και συγκεκριμένα ακριβώς δίπλα σε έναν κάδο απορριμμάτων, ζητώντας να βάλει τα χρήματα σε μια σακούλα, για να φαίνεται ότι άφησε σκουπίδια!

Η γυναίκα μέσα σε λίγα λεπτά πήρε το ποσό των 8.000 ευρώ περίπου, που είχε φυλαγμένο στο σπίτι, τα έβαλε στην σακούλα, την οποία και άφησε δίπλα από συγκεκριμένο κάδο.

Λίγα λεπτά αργότερα οι δράστες έπαιρναν σαν να μην συνέβαινε τίποτα την σακούλα με τα χρήματα και γίνονταν «καπνός». Σύμφωνα με πληροφορίες, η 80χρονη επικοινώνησε αργότερα με τον γιος της, ρωτώντας τον αν όλα πήγαν καλά και τότε άρχισε να «ξετυλίγεται το κουβάρι» της απάτης, προκαλώντας σοκ στην ίδια και την οικογένειά της.

Ήταν πλέον αργά…

Ο γιος της, της είπε ότι ουδέποτε ενεπλάκη σε τροχαίο δυστύχημα και τότε πήγαν στον συγκεκριμένο κάδο απορριμμάτων να κοιτάξουν, με την σακούλα πλέον να μην βρίσκεται εκεί…

Η οικογένεια ενημέρωσε την αστυνομία και από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ήλιδας, σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτη σε βάρος αγνώστων δραστών. Από την πρώτη στιγμή της καταγγελίας της απάτης, διενεργούνται αναζητήσεις για τον εντοπισμό και την σύλληψη των δραστών, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες εξετάζεται και υλικό από κάμερες στην ευρύτερη περιοχή γύρω από την κατοικία της ηλικιωμένης για τυχόν διαπίστωσης κάποιας ύποπτης κίνησης διερχομένων, που μπορεί να «οδηγήσει» στον εντοπισμό των θρασύτατων δραστών.

Πάντως, για μια ακόμη φορά από τις αστυνομικές αρχές τονίζεται ότι δεν θα πρέπει ποτέ οι πολίτες να ανταποκρίνονται σε τέτοιου είδους απαιτήσεις, αλλά να αρνούνται και να ενημερώνουν την αστυνομία.

Όλη η επικαιρότητα