Ηλεία

Αμαλιάδα: Τραυμάτισε ομοεθνή του με κουζινομάχαιρο!

Ακούστε το άρθρο

Στα χέρια του Τμήματος Ασφαλείας Ήλιδας βρίσκεται από χθες το πρωί ένας 34χρονος αλλοδαπός από την Αλβανία, ο οποίος ήταν ο ‘πρωταγωνιστής’ αιματηρού επεισοδίου το βράδυ της Δευτέρας σε πλατεία της Αμαλιάδας.

Σε βάρος του 34χρονου έχει σχηματιστεί δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας και παράβαση του νόμου περί όπλων.

Έφερε το μαχαίρι από το σπίτι

Σύμφωνα με την δικογραφία, ο 34χρονος βρισκόταν το βράδυ της Δευτέρας στην πλατεία Δημοκρατίας στην Αμαλιάδα, μαζί με άλλους ομοεθνείς του.

Κάποια στιγμή άρχισε να διαπληκτίζεται με έναν 39χρονο ομοεθνή του. Ο 34χρονος γύρω στις 11 το βράδυ έφυγε για λίγα λεπτά από την πλατεία, πήγε στο σπίτι του που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση, πήρε ένα κουζινομάχαιρο και επέστρεψε στο σημείο όπου εξακολουθούσε να βρίσκεται ο 39χρονος και τον τραυμάτισε στην κοιλιακή χώρα.

Ο τραυματίας μεταφέρθηκε άμεσα με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Πύργου, όπου υποβλήθηκε σε 5ωρη χειρουργική επέμβαση για να αντιμετωπιστεί το τραύμα του και εξακολουθεί να νοσηλεύεται στην χειρουργική κλινική και η κατάστασή του κρίνεται σταθερή.

Για οικονομικές διαφορές

Το Τμήμα Ασφαλείας Ήλιδας ενημερώθηκε για το συμβάν το μεσημέρι της Τρίτης από το Νοσοκομείο και άμεσα ξεκίνησαν οι αναζητήσεις για τον εντοπισμό του 34χρονου, ο οποίος και συνελήφθη τελικά χθες το πρωί, για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών.

Όταν προσήχθη στο Τμήμα Ασφαλείας Ήλιδας ο 34χρονος ομολόγησε στους αστυνομικούς ότι τραυμάτισε με μαχαίρι τον 39χρονο ομοεθνή του, με το αιτιολογικό ότι είχαν οικονομικές διαφορές.

Εν συνεχεία, αστυνομικοί διενήργησαν κατ’ οίκον έρευνα στο σπίτι του όπου βρήκαν και κατέσχεσαν και το μαχαίρι με το οποίο τραυμάτισε τον 39χρονο.

Ο φερόμενος ως δράστης, κρατείται στην παρούσα φάση μόνο για το αδίκημα που εμπίπτει στο νόμο περί αλλοδαπών, καθώς για την πράξη της απόπειρας ανθρωποκτονίας είχε παρέλθει ο χρόνος του αυτοφώρου. Ωστόσο, με δεδομένο ότι σήμερα θα υποβληθεί σήμερα η δικογραφία στην Εισαγγελέα Αμαλιάδας, το πιθανότερο είναι να εκδοθεί άμεσα ένταλμα σύλληψης και θα ακολουθηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες.

Όλη η επικαιρότητα