Ηλεία Πολιτισμός

Αμαλιάδα: Ξεφάντωμα στο καρναβάλι – Παρέλαση κεφιού, χρωμάτων και φαντασίας (PHOTOS)

Ακούστε το άρθρο

Ξεφάντωμα μέχρι αργά το απόγευμα της Κυριακής για την Αμαλιάδα και πολλές εκατοντάδες κόσμου που παρακολούθησαν και συμμετείχαν στην μεγάλη καρναβαλική παρέλαση και το ξεφάντωμα που ακολούθησε στους κεντρικούς δρόμους και την πλατεία του Αγ. Αθανασίου.

Το ξεφάντωμα ξεκίνησε από το πρωί της Κυριακής όπου στις 11 πραγματοποιήθηκε η 10η Μπουλατοδρομία Αμαλιάδας από το σύλλογο «Φίλων Ποδηλάτου Ήλιδας», που κάθε χρόνο δίνουν τη δική τους πινελιά στα Καρναβαλικά δρώμενα της Αμαλιάδας, με αφετηρία τη πλατεία Ανεμομύλου.

Λίγο μετά τις 3.30 το μεσημέρι τη σκυτάλη στις εκδηλώσεις πήρε η μεγάλη Καρναβαλική παρέλαση, η οποία πρόσφερε γέλιο μέσα από τις ομάδες που συμμετείχαν. Η φαντασία, το χρώμα τα ευρηματικά συνθήματα κυριαρχούσαν στο κέντρο της πόλης ενώ μεγάλη σε σχέση με άλλες χρονιές ήταν η συμμετοχή μικρών παιδιών φυσικά μαζί με τους γονείς τους.

Η καρναβαλική παρέλαση με άρματα και γκρουπ γεμάτα τρέλα συνεχίσθηκε μέχρι και μετά τις 4.30 το απόγευμα.   Τη μουσική επιμέλεια της μεγάλης Καρναβαλικής Παρέλασης είχε ο γνωστός Ηλείος dj Γιάννης Φουρνομύτης, και την παρουσίαση της παρέλασης έβγαλε σε πέρας με επιτυχία ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Θεόδωρος Δανίκας, από την Αμαλιάδα.

Την παρέλαση άνοιξε η Φιλαρμονική του Δήμου Ήλιδας με την μαέστρο Γεωργία Κουτσούμπα και τα υπέροχα παιδιά της Φιλαρμονικής. Ακολούθησε  με το υπέροχο χαμόγελο, η Βασίλισσα του φετινού Καρναβαλιού, η πανέμορφη Κατερίνα Κλάδη από την Αμαλιάδα, πρώην αθλήτρια της ενόργανης γυμναστικής.

Ο κόσμος στη συνέχεια με το πέρας της μεγάλης καρναβαλικής παρέλασης συγκεντρώθηκε στην πλατεία του Αγίου Αθανασίου για την συναυλία της  Ελευθερίας Ελευθερίου..

Η γνωστή Κύπρια καλλιτέχνιδα, η οποία είχε εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην Eurovision με το Aphrodisiac το 2012, πέρα από τις τελευταίες επιτυχίες της «Bonita»  και «Δεν έχουμε Σχέση» χάρισε κέφι, χορό και διασκέδαση με παλιότερες και νεότερες επιτυχίες της,  στους μικρούς και μεγάλους Καρναβαλιστές, αλλά και θεατές του φετινού Καρναβαλιού Αμαλιάδας που στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία.

Δείτε φωτογραφίες:

Όλη η επικαιρότητα