Πολιτισμός

Aμαλιάδα: Ξεκίνησαν οι χορωδίες για παιδιά και ενήλικες στη δημοτική Βιβλιοθήκη

xorodia.jpg

«Βαρεθήκατε να τραγουδάτε μόνος στην μπανιέρα σας; Ελάτε στη δική μας!», είναι το ευρηματικό σλόγκαν της Παπαχριστοπουλείου Δημοτικής Βιβλιοθήκης Αμαλιάδας, για να προσελκύσει παιδιά και ενήλικες στις νεοσύστατες χορωδίες που διοργανώνει αυτή τη χρονιά.

Η βιβλιοθήκη προχωρά στη σύσταση Μικτής Χορωδίας για ενήλικες και σύσταση Παιδικής Χορωδίας και ήδη πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση και τα μηνύματα είναι άκρως ενθαρρυντικά.

Στο πρώτο «ραντεβού» η ανταπόκριση ήταν μεγάλη και αυτό έκανε τους ανθρώπους της βιβλιοθήκης να αισιοδοξούν για τη συνέχεια, αφού ο στόχος μέσα από τη δημιουργία των χορωδιών δεν είναι απλώς να προαχθεί η μουσική και το τραγούδι, αλλά να δοθεί διέξοδος στα παιδιά και τους ενήλικες, που αυτή την περίοδο βιώνουν δύσκολες στιγμές λόγω της οικονομικής κρίσης.

Μήνυμα αισιοδοξίας

«Πιστεύουμε στον πολιτισμό και αυτό το εκφράζουμε μέσα από τη μουσική και το τραγούδι. Όμως, δεν σταματάμε σε αυτό. Θέλουμε μέσα από τις χορωδίες, να δώσουμε και μήνυμα αισιοδοξίας στην κοινωνία, που δοκιμάζεται εξαιτίας της οικονομικής κρίσης. Ξέρουμε, ότι ο άνθρωπος ενδυναμώνεται μέσα από τη μουσική, ξεφεύγει από την καθημερινότητα, ‘ταξιδεύει’ σε άλλους κόσμους και ενδυναμώνει με αυτό τον τρόπο τον εαυτό του, προκειμένου να αντιμετωπίσει διαφορετικά τα προβλήματά του. Είναι ένας τρόπος αν θέλετε, να αντισταθούμε στη μιζέρια, να αποκτήσουμε άμυνες και να ξεπεράσουμε όσο πιο ανώδυνα γίνεται αυτό το σκόπελο. Η μουσική μπορεί να δώσει διέξοδο, παράγει πολιτισμό και εμείς θέλουμε να παραμείνουμε όρθιοι και δυνατοί αυτή την περίοδο» ανέφερε στο patrisnews.com η υπεύθυνη της βιβλιοθήκης κα Εύη Πάλλα- Χρονοπούλου.

Παράλληλα, η κα Χρονοπούλου επεσήμανε ότι μέσα από τη λειτουργία μίας χορωδίας επιτυγχάνεται και η συνοχή μεταξύ των μελών, δημιουργούνται φιλίες και όλοι λειτουργούν σαν ομάδα, κάτι που το χρειάζεται ιδιαίτερα η κοινωνία αυτή την εποχή.

Υπεύθυνος για τις χορωδίες είναι ο μουσικός κ. Παντελής Πανδής και άμεσα θα ξεκινήσουν οι πρόβες, ενώ όσοι ενδιαφέρονται για συμμετοχή μπορούν να απευθύνονται στην Παπαχριστοπούλειο Βιβλιοθήκη.

Μαρία Καραμπάτση

(karabatsimaro@yahoo.gr)

Όλη η επικαιρότητα