Ηλεία

Αμαλιάδα: Ξεσηκωμός για κεραία κινητής τηλεφωνίας

Ακούστε το άρθρο

Επί ποδός βρίσκεται μία ολόκληρη γειτονιά στην Αμαλιάδα, καθώς γίνεται προσπάθεια να αποτραπεί η τοποθέτηση κεραίας κινητής τηλεφωνίας στην ταράτσα κατοικίας της περιοχής.

Πρόκειται για οικοδομή που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Κοραή και Σισίνη, πλησίον της πλατείας Ανεμομύλου και αρκετά κοντά στο 3ο Γυμνάσιο Αμαλιάδας. Οι πρώτες ενέργειες για την τοποθέτηση της κεραίας ξεκίνησαν πέρυσι τέτοια εποχή και από την πρώτη στιγμή που έγινε αντιληπτό οι περίοικοι άρχισαν να διερευνούν και να ρωτούν περί τίνος πρόκειται.

Η υπόθεση ωστόσο βγήκε στο προσκήνιο πρόσφατα, καθώς έγιναν ήδη οι πρώτες ενέργειες για την τοποθέτησή της, και η αντίδραση των περίοικων ήταν άμεση, καθώς φοβούνται για τις επιπτώσεις στην υγεία τους.

Με 129 υπογραφές!

Γι’ αυτό και προχώρησαν σε εξώδικη διαμαρτυρία δια μέσου του δικηγόρου τους κ. Ανδρέα Νικολακόπουλου, που υπογράφεται από 129 άτομα, προς την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας αλλά και την ιδιοκτήτρια της τριώροφης οικοδομής, στην οποία πρόκειται να εγκατασταθεί η κεραία. Σημειωτέον, η ιδιοκτήτρια δεν διαμένει μόνιμα στην Ελλάδα, αλλά ζει στη Γερμανία και παρά το γεγονός ότι περίοικοι επικοινώνησαν μαζί της για να αλλάξει την απόφασή της, δεν υπήρξε θετικό αποτέλεσμα.

Η εξώδικη διαμαρτυρία κοινοποιείται και στην Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, την  Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας(Ε.Ε.Α.Ε), την  ΔΕΔΔΗΕ Υποκατάστημα Αμαλιάδας και το Αστυνομικό Τμήμα Αμαλιάδας.

Όπως επισημαίνουν οι περίοικοι στην εξώδικη διαμαρτυρία, στην επίμαχη οικοδομή γίνονται προπαρασκευαστικές ενέργειες για την τοποθέτηση-εγκατάσταση κεραίας κινητής τηλεφωνίας και μάλιστα μεγάλης εμβέλειας.

Παράνομη

«Η τοποθέτηση κεραίας κινητής τηλεφωνίας στη συγκεκριμένη θέση είναι παράνομη και παράτυπη και είναι βέβαιο ότι θα έχει επιβλαβείς συνέπειες στην υγεία ημών και των υπολοίπων κατοίκων της περιοχής.  Επειδή, τόσο εμείς όσο και το σύνολο σχεδόν των κατοίκων της περιοχής δεν επιθυμούμε την εγκατάσταση της εν λόγω κεραίας κινητής τηλεφωνίας στην ιδιοκτησία επί της οδού Κοραή στην Αμαλιάδα Ν. Ηλείας και θα αντιδράσουμε με κάθε νόμιμο μέσο προκειμένου να διαφυλάξουμε και προστατεύσουμε την υγεία μας» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην εξώδικη διαμαρτυρία.

Οι περίοικοι διαμαρτύρονται και καλούν να μην προχωρήσει η εγκατάσταση της κεραίας, γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα απευθυνθούν σε κάθε νόμιμο δικαστήριο.

Η τελευταία προσπάθεια για την διενέργεια εργασιών στην οικοδομή έγινε την ημέρα τέλεσης των εγκαινίων του Μουσείου ‘Μπελογιάννης’, εσκεμμένα κατά τους περίοικους για να μην γίνει αντιληπτό, ωστόσο κάποιοι είδαν τις ενέργειες, ενημερώθηκε η αστυνομία και σταμάτησε κάθε ενέργεια.

Σήμερα οι περίοικοι θα προχωρήσουν σε συγκέντρωση, προκειμένου να αποφασίσουν ποιες θα είναι οι επόμενες κινήσεις τους.

Όλη η επικαιρότητα